ΕυρώπηΑρχείο

Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη: επενδύσεις άνω των 100 δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, εταίρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου, ενέκρινε οκτώ ακόμη έργα για χρηματοδότηση ύψους 9,3 δισ. ευρώ. Αυτό φέρνει τον συνολικό αριθμό των εγκεκριμένων επενδυτικών έργων σε 64 και επιτυγχάνει ήδη σχεδόν το ένα τρίτο του στόχου για επενδύσεις ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών.
 
Τα νέα έργα στο επίκεντρο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, της εμβληματικής πρωτοβουλίας της Επιτροπής Γιούνκερ, αφορούν στρατηγικούς τομείς όπως η έρευνα και η ανάπτυξη, η ενεργειακή απόδοση και η ψηφιακή τεχνολογία και καλύπτουν επί του παρόντος 26 κράτη μέλη.
 
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Katainen, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή είδηση δείχνει ότι η παρούσα Επιτροπή δίνει μεγάλο βάρος στην πρωτοβουλία αυτή. Μαζί με τον εταίρο μας την ΕΤΕπ, υλοποιούμε το επενδυτικό μας σχέδιο: σε λιγότερο από ένα έτος λειτουργίας του, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων έχει ενεργοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ΕΕ. Τηρούμε την υπόσχεση για μείωση της ανεργίας των Ευρωπαίων και συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.»