ΚοινωνίαΑρχείο

Ζητούν να μην κλείσει η Τράπεζα Πειραιώς στην Αγία Τριάδα

Την δυσαρέσκεια του, για την απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει άμεσα στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της, στην Αγία Τριάδα, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος σε σχετική επιστολή του προς την διοίκηση, στην οποία συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Ζητάμε από την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, να επανεξετάσει την απόφαση των οργάνων της Τράπεζας, περί αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της στην Αγία Τριάδα, στην έδρα της δημοτικής ενότητας Μιδέας του ιστορικού δήμου Ναυπλιέων.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα των δημοτών μας θεωρούμε την ανωτέρω απόφαση για αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματός σας στην Αγία Τριάδα ως λανθασμένη και ληφθείσα χωρίς να υπολογιστούν πολλοί παράγοντες, που κυρίως άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής. Η εν λόγω απόφαση υποβαθμίζει την καθημερινότητα των κατοίκων, δυσχεραίνει τις συναλλαγές των συνταξιούχων και των αγροτών ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει την ανάπτυξη κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το υποκατάστημα της Πειραιώς στην Αγία Τριάδα τυχαίνει το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζα, που λόγω της γεωγραφικής και της οικονομικής διάρθρωσης της περιοχής, εξυπηρετεί αποκλειστικά τα χωριά όλου του πρώην δήμου Μιδέας. Ως εκ τούτου παραπάνω από 5000 κάτοικοι, ως επί το πλείστον αγρότες και συνταξιούχοι, να εξυπηρετούνται καθημερινά από το συγκεκριμένο υποκατάστημα, για περισσότερα από 25 χρόνια.

Παρακαλούμε θερμά για την ευαισθητοποίηση σας επί του θέματος και ευελπιστούμε να επανεξετάσετε και να ανακαλέσετε την απόφασή για διακοπή του υποκαταστήματος  σας στην Αγία Τριάδα.»

Για το θέμα παρενέβη και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, στην οποία αναφέρει:

« Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα από το ενημερωτικό δελτίο του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας, του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, ότι υπάρχει η σκέψη διακοπής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αγία Τριάδα Αργολίδας.

Η Αγία Τριάδα, ως πρωτεύουσα του καταργηθέντος και συνενωθέντος Δήμου Μιδέας και ως κέντρο της σημερινής Δημοτικής Ενότητας Μιδέας, έχει εξαιρετικά ανεπτυγμένη εμπορική δραστηριότητα με πολλά καταστήματα και υπηρεσίες. Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που λειτουργεί στην Αγία Τριάδα εξυπηρετεί σχεδόν όλους τους κατοίκους των χωριών του Αργολικού Κάμπου. Εκτός από τα υπόλοιπα 8 χωριά της Δημοτικής ενότητας Μιδέας, το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί και αρκετά χωριά του Δήμου Άργους (Ήρα, Λάλουκας, Κουρτάκι κ.ά.) που βρίσκονται πλησιέστερα και από την πόλη του Άργους.

Στην Αγία Τριάδα λειτουργεί Νηπιαγωγείο, πρότυπο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο, Περιφερειακό Ιατρείο, Αστυνομικός Σταθμός, Πνευματικό Κέντρο και Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία.

Παράλληλα, η Δημοτική Ενότητα Μιδέας έχει αυξημένη γεωργική (εσπεριδοειδή, ελιές, κηπευτικά) και κτηνοτροφική δραστηριότητα, με πολλά εργοστάσια και συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων.

Αντιλαμβάνομαι ότι εξετάζετε το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζάς σας στην Αγία Τριάδα, λαμβάνοντας υπόψιν τα τρέχοντα οικονομικά στοιχεία που προκύπτουν από τη λειτουργία του υποκαταστήματος αυτού, έχω όμως την εδραία πεποίθηση ότι οι οικονομικοί δείκτες, τόσο της περιοχής, όσο και της χώρας, σε εύθετο χρόνο, και πάντως εντός του 2016, θα σημειώσουν αξιόλογη οικονομική βελτίωση και θα ισχυροποιηθούν οι Τράπεζες και ο κύκλος εργασιών των κατά τόπον υποκαταστημάτων της. Έτσι θα ανατραπεί και μια πιθανή πτώση που παρατηρήθηκε γενικά αλλά και σε τοπική κλίμακα.

Παρακαλώ λοιπόν και εισηγούμαι θερμά να επανεξετάσετε την απόφασή Σας, ώστε να μη διακοπεί η λειτουργία του υποκαταστήματός της Τράπεζάς σας στην Αγία Τριάδα, επ΄ωφελεία των κατοίκων, των εργαζομένων στο υποκατάστημα και ασφαλώς και των οικονομικών δεδομένων του πιστωτικού σας ιδρύματος».