ΠολιτικήΑρχείο

Πως είδε ο Γκιόλας την τροπολογία για τις offshore (Βίντεο)

Σε μετωπική Κυβέρνησης-αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις offshore εταιρίες με έδρα εκτός Ελλάδας. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε με 190 «ΝΑΙ» ενώ από την ψηφοφορία αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας , ο Βουλευτής Αργολίδας  ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Γκιόλας τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν έχετε κανένα λόγο να κάνετε τους τιμητές της τροπολογίας ενώ μέχρι σήμερα δεν λάβατε κανένα μέτρο, καμία φροντίδα για να διορθώσετε τους κρυφούς και δαιδαλώδεις δρόμους των offshore  εταιριών».

Και πρόσθεσε: «Εμείς φροντίσαμε γι αυτό και θέλω να απαντήσω σε ορισμένα ερωτήματα:

– Καθιερώνει η τροπολογία αυστηρό νόμο;

Πράγματι ο νόμος γίνεται αυστηρός. Διότι δεν θα ξεφύγει πια κανείς από όσους  επιθυμούν να φοροδιαφεύγουν ή να τύχουν φοροαπαλλαγών, που το δίκαιο , η ηθική και η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν το επιτρέπει και ούτε η κοινωνία το επικροτεί.

– Γιατί δεν αρκεστήκατε στο άρθρο 178  του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου για λήψη δημοσιονομικών μέτρων;

Τον συμπληρώσαμε κύριοι συνάδελφοι ,διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα πολιτικά πρόσωπα να μη συμπεριφέρονται άμεπτα και ηθικά . Αλλά ακροβατώντας στα όρια της νομιμότητας ,να εκμεταλλευτούν ευνοϊκότερα φορολογικά συστήματα ευρωπαϊκών ή και άλλων χωρών και να στερήσουν  έτσι από το Ελληνικό δημόσιο τους ανάλογους φόρους ,που καλείται κάθε έλληνας ακόμα και ο πιο φτωχός να καταβάλει.

Αυτή την τακτική κανένας Έλληνας πολίτης δεν την ανέχεται ,πολύ περισσότερο για τα πολιτικά πρόσωπα.

– Κάποιοι θα ισχυριστούν ότι έτσι παρεμποδίζονται τα παιδιά και οι σύζυγοι των πολιτικών να ασκήσουν επιχειρηματικότητα με συμμετοχή σε εταιρίες .

Αυτό είναι ανακριβές .Εφόσον τα πρόσωπα αυτά αποδεικνύουν ότι με χρήματα νομίμως αποκτηθέντα και εξαχθέντα από τους ίδιους ,ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ,δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, αφού δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου.

Αντίθετα πρέπει να φοβούνται από τώρα και στο εξής , όσοι ακολούθησαν δαιδαλώδεις και λαβυρινθώδεις διαδρομές για να επενδύσουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και να κερδοσκοπήσουν ,στερώντας φορολογικούς πόρους από την Ελλάδα.

Τελικά καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται .

Όσοι φοβούνται απέχουν από την σημερινή συνεδρίαση.

Ο καθαρός, ο έντιμος, ο συνεπής κι αυτός που φιλοδοξεί να κατέχει τιμητικά αξιώματα, πρέπει πρώτος να δηλώνει με πράξεις τη φιλοπατρία του

Το βίντεο με την τοποθέτηση Γκιόλα: