ΑθλητισμόςΑρχείο

Χωρίς τίτλο ο Διομήδης – Ο Φίλιππος επέστρεψε στον θρόνο του μετά από 13 χρόνια!

Ο Διομήδης μπήκε δυνατά στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος της Premier Handball, όμως ο Φίλιππος, αφού πρώτα ισορρόπησε και τελείωσε με ισοπαλία το 1ο μέρος, στο δεύτερο ημίχρονο μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, έκανε την ανατροπή και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο τη φετινή σεζόν εις βάρος της ομάδας του Άργους που την φετινή χρονιά έμεινε χωρίς τίτλο, παρότι τερμάτισε πρώτη στη κανονική περίοδο και έφθασε μέχρι το Final Four του κυπέλλου.

Έτσι λοιπόν η ομάδα της Βέροιας είναι η πρώτη που έχει στο παλμαρέ της τρία νταμπλ, επιστρέφοντας στο θρόνο του πρωταθλητή έπειτα από 13 χρόνια. 

Το παιχνίδι όπως και οι προηγούμενοι δύο τελικοί ήταν ντέρμπι. Ο Διομήδης διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα το οποίο έφτασε μέχρι τα τρία γκολ, αλλά πάντοτε ο Φίλιππος κατάφερνε να βρίσκει τις λύσεις. Κάπως έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο με το σκορ στο 10-10.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον Φίλιππο. Ο Μπαντής έκανε μεγάλο παιχνίδι επιθετικά και κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να αποκτήσει μία διαφορά έξι τερμάτων με τη συμπλήρωση 50 λεπτών παιχνιδιού. Οι παίκτες του Διομήδη προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού ο Τσιλιμπάρης έκανε ορισμένες σημαντικές αποκρούσεις.

Την ίδια ώρα με δύο τέρματα των Ανανιάδη και Καρυπίδη η διαφορά άνοιξε και άλλο για να διαμορφωθεί το 15-23 έξι λεπτά πριν το τέλος. Ο Φίλιππος κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά μέχρι το τέλος και έφτασε στην τελική νίκη με 26-21.