ΟικονομίαΑρχείο

Περίεργα πράγματα στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου

Το πρώτο κρούσμα κατάχρησης εξουσίας, πριν καν ψηφιστεί και αρχίσει να υλοποιείται ο σχετικός νόμος για τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έκανε την εμφάνισή του και αφορά την ΔΟΥ Ναυπλίου.

Σύμφωνα με καταγγελία του Γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. – Δ.Ο.Υ., οι υπάλληλοι του τμήματος ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου υπέστησαν, εντελώς αναίτια και απρόκλητα, την ανάρμοστη, προκλητική και απειλητική συμπεριφορά του εκτελούντος χρέη περιφερειακού Διευθυντή Πελοποννήσου κατά την επίσκεψή του στη Δ.Ο.Υ., στις 17 Μαϊου.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής θεωρώντας προφανώς ότι η θέση ευθύνης που κατέχει του δίνει ανεξέλεγκτα δικαιώματα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, επιδόθηκε σε μια απαράδεκτη, προκλητική και απειλητική συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους. Η επίθεση μάλιστα αυτή, όπως σημειώνεται, δεν αφορούσε υπηρεσιακά θέματα.

Τα γεγονότα αυτά επιβεβαίωσαν με επιστολή τους όλοι όσοι βρίσκονταν στο χώρο και δέχτηκαν την επίθεση, εκφράζοντας παράλληλα την απορία τους για τους λόγους για τους οποίους η Ομοσπονδία παραμένει άφωνη, παρά τη συγκεκριμένη και επώνυμη καταγγελία που υπήρξε.

Στη πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, παρουσία και εφοριακών από το Ναύπλιο (αλλά όχι του προεδρείου), επιβεβαιώθηκαν τα γεγονότα και ζητήθηκε η στήριξη της Ομοσπονδίας, αλλά απόφαση δεν υπήρξε καθώς αυτή παραπέμφηκε σε μελλοντική συνεδρίαση.

Οι καταγγελίες φέρεται να έχουν ήδη διαβιβαστεί στο ΥΠΟΙΚ και στον ΓΓΔΕ, με σκοπό την αποτροπή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον και την αποκατάσταση της τιμής, της αξιοπρέπειας και του αισθήματος ασφάλειας των εργαζομένων.

Οι συνδικαλιστές πάντως δεν διευκρινίζουν τι ακριβώς αφορούσε αυτή η επίθεση, αφήνοντας σκιές γύρω από ένα έτσι κι’ αλλιώς σκιώδες περιστατικό…