ΚοινωνίαΑρχείο

Έρχεται το πρώτο οργανωμένο hot spot στην Αργολίδα

Την λύση ξενοδοχείου στο Πορτοχέλι επιλέγει η κυβέρνηση για την φιλοξενία προσφύγων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι στιγμής  συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς και τις κοινωνίες. Βέβαια, κατά την πρώτη «δοκιμαστική» περίοδο φιλοξενίας προσφύγων πριν από μερικούς μήνες, δεν υπήρχαν αντιδράσεις και μάλιστα μετά το πρώτο ξάφνιασμα ο ίδιος ο δήμος Ερμιονίδας, συνέβαλε στην φιλοξενία των προσφύγων, η οποία όμως ήταν προσωρινή.

Σύμφωνα πάντα με επίσημα έγγραφα του ΓΕΣ, τα οποία επικαλείται σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν ήδη εντοπίσει 27 χώρους σε όλη την Ελλάδα που αναμένουν τη σχετική έγκριση από τον κ. Δημήτρη Βίτσα προκειμένου να μετατραπούν σε δομές φιλοξενίας. Για τους χώρους αυτούς  «ελήφθησαν αποτελέσματα αναγνώρισης. Εκκρεμεί η απόφαση χρήσης».

Σε αυτούς τους χώρους, από την Αργολίδα περιλαμβάνεται το «Hotel Galaxy» στο Πόρτο Χέλι. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα από την Πελοπόννησο περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα ακίνητα στη Σπάρτη, τρία στην Τρίπολη, το «Hotel Apollo Resort Art» στα Φιλιατρά, παλιά οινοποιεία στην Καλαμάτα κ.ά.