ΡεπορτάζΑρχείο

Γνωριμία με τον ξεχασμένο «υδροβιότοπο» του Ναυπλίου!

Πριν ακριβώς έναν χρόνο, στις 14 Ιουνίου του 2015, είχαμε κάνει ένα ρεπορτάζ για την «Λίμνη του Κύκνου», ένα κάτι σαν «υδροβιότοπο» που έχει δημιουργηθεί στις παλιές εγκαταστάσεις του Κύκνου που κατεδαφίστηκαν για να αναλάβει η «Αθωνική Development» να αναμορφώσει τον χώρο, αφήνοντας τελικά μισοχτισμένα ερείπια.

Η εγκατάλειψη είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία λιμνούλα με στάσιμα νερά, όπου βρίσκουν καταφύγιο κάθε λογής ζωντανοί οργανισμοί. Ένας χώρος όπου υποτίθεται ότι θα αξιοποιηθεί εμπορικά και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης, τελικά μετατράπηκε σε μία εστία μόλυνσης και κουνουπιών, μία υγειονομική βόμβα έτοιμη να σκάσει και μάλιστα δίπλα σε παιδική χαρά!
 

Το θέμα είχε τεθεί το καλοκαίρι του 2015 στο δημοτικό συμβούλιο από την επικεφαλή της Άλλης Πρότασης Μαργαρίτα Καραμολέγκου. Ο Δημήτρης Κωστούρος είχε απαντήσει ότι το γραφείο Πολιτικής Προστασίας έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον εργολάβο της εταιρείας και αυτός με τη σειρά του δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναλάβει να αντλήσει τα νερά και να μπαζώσει την περιοχή ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά ανάλογο πρόβλημα.

Έναν χρόνο μετά και η κατάσταση παραμένει η ίδια, ο εργολάβος της εταιρίας αγνοείται, όπως επίσης και τα πρόστιμα…

Ο βάλτος της Αθωνικής «βάλτωσε» για τα καλά!
 

Και αφού τελικά δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να πάει κάποιος να το καθαρίσει και να το μπαζώσει, ας το καθιερώσουμε ως αξιοθέατο… 

Να φέρουμε και τα σχολεία του Ναυπλίου να δουν από κοντά το νέο υδροβιότοπο της πόλης, παρατηρώντας από κοντά την «ανάπτυξη» που κάποτε μας υπόσχονταν ότι θα έρθει. Και μαζί με αυτό να διαπιστώσουν την ανευθυνότητα και την αδιαφορία των «υπευθύνων»…
 

 
Θυμηθείτε το ρεπορτάζ που είχαμε κάνει προ ενός έτους…