ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ναύπλιο: Ένα θεατρικό αφιέρωμα για την αρχαιολόγο Ευαγγελία Δεϊλάκη

Αν … οικοδόμηση;
Περιηγητική παράσταση Θεάτρου Ντοκουμέντο για τη δράση της αρχαιολόγου Ευαγγελίας Δεϊλάκη και τη διατήρηση του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ναυπλίου στις δεκαετίες ’60 και ’70.

Έρευνα, δραματουργία & ερμηνεία από τους φοιτητές-τριες και τους ακροατές-τριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, στις 8μμ.
 

Πότε το Ναύπλιο κηρύχθηκε διατηρητέο; Ποια ήταν η κυρία Δειλάκη; Ποια είναι η πραγματική ιστορία της Ακροναυπλίας;  Τι ιστορίες κρύβουν οι γραφικοί δρόμοι του Ναυπλίου; Τι είναι θαμμένο κάτω από τις πισίνες των πολυτελών ξενοδοχείων; Πώς άλλαξε η πόλη τα τελευταία χρόνια; Πώς συγκρούσθηκε η πολεοδομία με την αρχαιολογία και πώς η ανοικοδόμηση και η πρόοδος με την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής κληρονομιάς;

Οι φοιτητές του μαθήματος «Θέατρο-Ντοκουμέντο» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, κλήθηκαν να απαντήσουν στις παραπάνω ερωτήσεις χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της ιστορικής και εθνογραφικής έρευνας. Συνεντεύξεις, ΦΕΚ, άρθρα εφημερίδων, επιστολές, ντοκουμέντα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, μαρτυρίες και πολλά άλλα, αποτέλεσαν μ’ έναν ευφάνταστο τρόπο το υλικό  μιας περιηγητικής παράστασης. Οι θεατές, μ’ έναν περίπατο στο παλιό Ναύπλιο, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο χρόνο, συγκρίνοντας το παλιό με το καινούριο. Και … τα συμπεράσματα δικά σας!

Στάση πρώτη: Αγγ.Τερζάκη, πίσω από το Πολεμικό Μουσείο, 8μ.μ.

Στάση δεύτερη: Ζυγομάλα 28,  δίπλα από το ξενοδοχείο Leto Nuevo, Ψαρομαχαλάς, 8.30 μ.μ.

Στάση τρίτη: Τέρμα Ζυγομαλά, στην πλατεία Νοσοκομείου (πάρκινγκ), Ψαρομαχαλάς, 8.45 μ.μ.

Στάση τέταρτη:  Ακροναυπλία, απέναντι από το Ρολόι, 9.15 μ.μ.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης YouthDOCs, 18-19/6/2016, Ναύπλιο (www.youtdocs.eu) και του μαθήματος Υποκριτική & Κοινωνία ΙΙ: το Εθνόδραμα και το Θέατρο Ντοκουμέντο (διδάσκουσα: Χριστίνα Ζώνιου, μέλος ΕΕΠ).