ΚοινωνίαΑρχείο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας στις Βρυξέλλες

O Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση της ECPC (Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Ασθενών με Καρκίνο) που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες από Παρασκευή 4 έως Κυριακή 6 Ιουνίου, εκπροσωπούμενος από την αντιπρόεδρό του Δήμητρα Στεφανοπούλου – Μαυρομμάτη, ιατρό Μικροβιολόγο – Βιοπαθολόγο.

Συνολικά εκπροσωπήθηκαν 144 ομάδες ασθενών με καρκίνο από 27 χώρες της Ευρώπης.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία που απαρτίζεται από Συλλόγους μέλη της ΕΛΛ.ΟΚ (Ελληνική ομοσπονδία καρκίνου) εξέλεξαν μια Ελληνίδα στο 7 μελές Δ.Σ. του ECPC την κα Αποστολίδου Καίτη, ένα πρόσωπο που χρόνια δραστηριοποιείται και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο.

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης συζητήθηκαν οι ανάγκες των ασθενών με καρκίνο αλλά και οι προσδοκίες τους για το μέλλον.
 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξία της καινοτομίας στην ογκολογία, στη δυνατότητα πρόσβασης σε νέα καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες, στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων μεταξύ ασθενών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης  συζητήθηκε η αξία της  πρόληψης αλλά και η ανάγκη ενθάρρυνσης στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.
Μεταξύ άλλων δόθηκε η ευκαιρία να διοργανωθεί ένα εργαστήριο για σπάνιες μορφές καρκίνου. Εκπρόσωποι οργανώσεων ασθενών με σπάνιες μορφές καρκίνου εντάχθηκαν στην συζήτηση για μια νέα κοινή δράση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίσημη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας η οποία θα είναι η φωνή του ECPC εντός της κοινής δράσης και σε όλες τις μελλοντικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις σπάνιες μορφές καρκίνου έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι κανένας καρκίνος δεν θα ξεχαστεί.