ΡεπορτάζΑρχείο

Διεθνής αναγνώριση για το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου

Θετικά αξιολογήθηκε το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου από την αρμόδια Μονάδα Διασφάλισης της Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.), η οποία διεξάγει τους καθιερωμένους ελέγχους αξιολόγησης για όλα τα πανεπιστήμια της χώρας.

Η διεθνής επιτροπή, αποτελούμενη από πέντε συνολικά μέλη, αναφέρει ότι το Πανεπιστημιακό Τμήμα του Ναυπλίου βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο και πρέπει να το μιμηθούν όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης έγιναν γνωστά εχθές και αυτό που φάνηκε να εντυπωσιάζει περισσότερο την κριτική επιτροπή είναι η εξωστρέφεια του τμήματος η οποία εκφράζεται μέσω της άμεσης επαφής με τον κόσμο και της εξαιρετικής σχέσης με την τοπική κοινωνία. Το γεγονός ότι το Πανεπιστημιακό Τμήμα του Ναυπλίου είναι ανοιχτό προς τη κοινωνία και φροντίζει, με την αρωγή του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων, να διοργανώνει τακτικά ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους πολίτες, είναι ένα παράδειγμα το οποίο θα πρέπει, σύμφωνα με τους αξιολογητές, τα άλλα τμήματα να ακολουθήσουν.

Αυτή η διεθνής αναγνώριση έρχεται να επιβεβαιώσει το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Τμήμα του Ναυπλίου, διαψεύδοντας τις κασάνδρες που πριν λίγο καιρό έκαναν λόγο για ένα «προβληματικό» τμήμα το οποίο θα έπρεπε να θυσιαστεί στο βωμό των κρατικών περικοπών.

Αξίζει να σημειωθεί πως εχθές Πέμπτη 16/6, το Θέατρο Πλαστελίνης του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την παράσταση Far Away. Παράλληλα το Τμήμα προετοιμάζεται πυρετωδώς για το μεγάλο βήμα με την παράσταση του «Ποδάγρα» του μεγάλου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Πέρσυ Σέλλεϋ, η οποία θα παρουσιαστεί σε Παγκόσμια Πρώτη στις 5 Ιουλίου στο μικρό θέατρο της Παλαιάς Επιδαύρου.