ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη στη Μικρή Επίδαυρο

Βασισμένη  στο ομώνυμο CD, η συναυλία είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη. 

Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με την Σοφία Μανουσάκη – μια νεότατη ερμηνεύτρια – αποκάλυψη, κατ ‘ομολογία του ίδιου του συνθέτη.

Τα έργα αυτά παρουσιάζονται και στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

Ήδη η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις ανά την ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η επιτυχία του χειμώνα. Στην Μικρή Επίδαυρο έρχεται τις δύο πρώτες μέρες του Ιουλίου, σε έναν τόπο απόλυτα ταιριαστό για να ακουστούν οι μελωδίες του Θεοδωράκη.

Σε όλες τις συναυλίες συμμετείχαν τοπικές χορωδίες ή μουσικά σχολεία  (στα οποία ο Στέφανος Κορκολής όποτε ήταν  δυνατόν παρέδιδε σεμινάρια στους μαθητές των μουσικών σχολείων) κατόπιν επιθυμία του ίδιου του  Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή.

1 και 2 Ιουλίου στο μικρό θεατράκι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Τιμές εισιτηρίων: ​20€, 10€ (Φοιτητικό), 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)