ΠολιτικήΑρχείο

Επαφές Βερναρδάκη σε Άργος και Ναύπλιο

«H κυβέρνηση της Αριστεράς μετά την πρώτη αξιολόγηση, προκλήσεις και αναγκαίες τομές» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Παρασκευής (24/6/16), στο Επιμελητήριο του Άργους.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο  Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ  προηγήθηκε παρέμβαση από τον βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Γκιόλα. Στην εκδήλωση, παρούσα ήταν και η βουλευτής Κορινθίας, Μαρία Θελερίτη, υπεύθυνη του τομέα Δημόσιας Διοίκησης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και έκανε μια σύντομη παρέμβαση.

Στην ομιλία του ο κ. Βερναρδάκης περιέγραψε το πολιτικό κλίμα κατά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Γενάρη του 2015, και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβλήθηκαν έτσι ώστε  η χώρα να αποφύγει την  ολοκληρωτική χρεωκοπία, να διαπραγματευτεί, να κερδίσει χρόνο και να  χαράξει μια νέα  πορεία. «Εκβιαστήκαμε από τα πιο σκληρά και εγκληματικά κέντρα της Ευρώπης αλλά διαλέξαμε να μείνουμε και να παλέψουμε. Πιστεύω ειλικρινά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση- όχι από το δρόμο που θα εξαθλιώσει περαιτέρω τον λαό- αλλά μέσω μιας σταθερής αναπτυξιακής πορείας και με κοινωνικές και δημοκρατικές τομές».

Ο  Αναπληρωτής Υπουργός, τέλος, σκιαγράφησε τις νομοθετικές και θεσμικές προσπάθειες που έγιναν (και γίνονται) με στόχο τον εξορθολογισμό του δημοσίου τομέα, την αποκρατικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στο κέντρο και την περιφέρεια. «Η Διοικητική Μεταρρύθμιση και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» είναι βασική προτεραιότητα μας».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Γκιόλας μίλησε αρχικά για την υλοποίηση της Συμφωνίας και για την αναχρηματοδότηση που επιτεύχθηκε μέχρι το 2018. Αναφέρθηκε διεξοδικά στα αναπτυξιακά εργαλεία που έχει η χώρα στη διάθεσή της και που μπορούν να μας δώσουν την ευκαιρία για μια διέξοδο από την κρίση: αναπτυξιακός νόμος, ΕΣΠΑ, πακέτο Γιούνκερ, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτά, σε συνδυασμό με μια καλή τουριστική σεζόν, μπορεί να αλλάξει αισθητά το κλίμα στην αγορά ακόμη και από φέτος, υπογράμμισε ο βουλευτής Αργολίδας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ
Αρκετή ώρα πριν την έναρξη της ανοιχτής συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της περιοχής, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό, Χριστόφορο Βερναρδάκη και Γιάννη Γκιόλα. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άργους, ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του επιμελητηρίου, εκπρόσωποι εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, κλπ..

Οι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν τον Αναπληρωτή Υπουργό για τοπικά ζητήματα της Αργολίδας που σχετίζονται με την ανεργία,  τις δυσκολίες  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το θέμα των ΖΟΕ, αλλά και άλλα κλαδικά θέματα. Έγινε μια ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση που έδωσε την ευκαιρία στους φορείς να εκφραστούν αλλά και στους εκπροσώπους της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης να καταγράψουν σημαντικές προτάσεις.

«Είμαστε σε φάση γενικής ανασύνταξης της χώρας. Σε ότι μας αφορά είναι σε άμεση προτεραιότητα η απλοποίηση των διαδικασιών στο δημόσιο και η ταχύτερη αδειοδότηση επιχειρήσεων» υπογράμμισε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης που επανέλαβε την ανάγκη για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξη, με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Σήμερα (Σάββατο) ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Τάσο Χειβιδόπουλο, στις 11.00 π.μ στο δημαρχείο Ναυπλίου, καθώς και με τους δημάρχους της Αργολίδας, ενώ στις 12:00 με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος στο Ναύπλιο.