ΚοινωνίαΑρχείο

Επαναλειτουργεί το ΠΕΣΥΠ στο Άργος

Θετική ήταν η απόφαση για την επαναλειτουργία του τμήματος ΠΕΣΥΠ (Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό) στο Παράρτημα Πελοποννήσου της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος, κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής.

Εκτός από το Άργος, ομόφονη ήταν η απόφαση για την επαναπροκήρυξη των Προγραμμάτων ΠΕΣΥΠ και στη Ρόδο. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το ότι 40 και πλέον εκπαιδευτικοί από την Πελοπόννησο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν το εν λόγω πρόγραμμα.

Ερωτήσεις για το θέμα είχαν υποβάλει οι Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ενώ παράλληλα ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του τμήματος είχε εκφράσει και ο κυβερνητικός βουλευτής Γιάννης Γκιόλας.

Ο Γ. Ανδριανός σε δηλώσεις του τόνισε ότι η απόφαση αυτή συνιστά μια σημαντική επιτυχία για το Παράρτημα Πελοποννήσου της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος, που καταδεικνύει τη δυναμική των συντονισμένων διεκδικήσεων όταν αυτές υποστηρίζονται από συγκεκριμένα επιχειρήματα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η Διεύθυνση του Παραρτήματος Πελοποννήσου δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την υποστήριξη του αιτήματος για την επαναλειτουργία του Τμήματος ΠΕΣΥΠ προς τους τρεις βουλευτές Αργολίδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο, ο οποίος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ υποστήριξε το αίτημα για την επαναλειτουργία του Τμήματος ΠΕΣΥΠ, και τέλος προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών για την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος για την υποστήριξη του αιτήματος.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ