ΠολιτισμόςΑρχείο

Άρεσαν οι πινελιές του Κορκολή στη μουσική του Μίκη

Με συνεχείς αναφορές του Στέφανου Κορκολή στο Μίκη Θεοδωράκη και στο έργο του και με την παρότρυνση του κοινού να συμμετέχει τραγουδώντας γνωστά τραγούδια του δημοφιλούς συνθέτη, κύλησε το Σαββατόβραδο στο Μικρό Θέατρο της Αρχαία Επιδαύρου.

Ο πιανίστας έπαιξε τον ρόλο ολόκληρης ορχήστρας μόνο με τα πλήκτρα του και με την ξεχωριστή φωνή της Σοφίας Μανουσάκη, ακούστηκαν πολλά ξεχωριστά και γνωστά τραγούδια του Μίκη. Μέχρι και το “Μαουτχάουζεν” παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη για φωνή και πιάνο, στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου. Σε τρία τραγούδια προστέθηκε βιολοντσέλο, με τη φιλική συμμετοχή της Μαριλίζας Παπαδούρη.

Η σχέση που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή δημιούργησε στον διεθνούς φήμης πιανίστα την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη, μια νεότατη ερμηνεύτρια-αποκάλυψη, κατ’ ομολογία του ίδιου του συνθέτη.

Τα έργα αυτά παρουσιάστηκαν και στην Επίδαυρο, μόνο με ένα πιάνο και μια φωνή, αναδεικνύοντας το μεγαλείο των μελωδιών του μεγάλου έλληνα μουσουργού. Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη, της περιόδου 1980-2000.

Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής, στην Αρχαία Επίδαυρο πήγε και ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης για να παρακολουθήσει τη συναυλία.

Διαβάστε ακόμη: Πώς γράφτηκε το Μαουτχάουζεν για πιάνο και φωνή που ακούσαμε στην Επίδαυρο