ΚοινωνίαΑρχείο

Ξηλώνουν ότι έχει απομείνει από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού!

Την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Λυγουριού ύστερα κι από την απόφαση της 6ης ΥΠΕ για παραχώρηση του βιοχημικού αναλυτή του Κέντρου Υγείας στη Μονάδα Υγείας Τρίπολης θίγουν με ερώτησή τους στη Βουλή Μανιάτης και Ανδριανός, απευθυνόμενοι προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό.

Η προσωρινή, κατά τα λεγόμενα, παραχώρηση του βιοχημικού αναλυτή θα έχει ως αποτέλεσμα οι 8.000 κάτοικοι του Δήμου Επιδαύρου, ένα μεγάλο μέρος της περιοχής της Τροιζηνίας και ένα μέρος του Δήμου Ερμιονίδας, που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας, να πρέπει να επισκέπτονται τη Νοσοκομειακή Μονάδα Ναυπλίου για τις απαραίτητες εξετάσεις τους, κάτι που οδηγεί στη μετακίνησή τους έως και 60 χλμ μακριά, και αυτό μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου. 

Αυτό οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση το ήδη υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας Λυγουριού, που πάσχει από κενά σε ιατρικό προσωπικό και αναλώσιμα αλλά και από έλλειψη επαρκούς αριθμού οδηγών στα ασθενοφόρα τα οποία δεν τα λες και πολύ καινούρια αφού έχουν καταγράψει σχεδόν ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα το καθένα, και χωρίς κλιματισμό…