ΚοινωνίαΑρχείο

Θετικά νέα για την ΣΕΚ Επιδαύρου

Τη θετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Επιδαύρου απέσπασε ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, από τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Θ. Πελεγρίνη, στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή με θέμα το αίτημα Μετατροπής της ΣΕΚ Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ ενηλίκων.

Ιδιαίτερα, ο κ. Πελεγρίνης στις απαντήσεις του τόνισε:

«..Θέλω να καθησυχάσω τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία της Αργολίδας και γενικότερα της Πελοποννήσου ότι η Σχολή θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα. Είναι αυτονόητο πως όποια δομή κατάρτισης λειτουργεί θετικά και με αναπτυσσόμενη δυναμική, τη στηρίζουμε και την ενισχύουμε.

…Απλώς θα παρακαλέσω τον αξιότιμο κύριο Βουλευτή, επειδή είναι πιο κοντά στην κοινωνία της Αργολίδας, να μεταφέρει αυτήν την απόφαση του Υπουργείου. …»

Για την απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας, ο Γιάννης Μανιάτης:

«Υπουργέ, χαίρομαι που παραγάγαμε ή θα παράξουμε, μία θετική είδηση. Αντιλαμβάνομαι ότι με βάση το προϋπάρχουν ΦΕΚ για τη δημιουργία και ίδρυση ενός δημοσίου ΙΕΚ, η αγωνία που υπάρχει στους σπουδαστές αλλά και η αγωνία που καταγράφεται στο έγγραφο της Διευθύντριας της Σχολής μόλις πριν δέκα ημέρες, προκειμένου να μετασχηματιστεί η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου σε Δημόσιο ΙΕΚ, παίρνει θετική απάντηση από την πλευρά σας.

Κατά συνέπεια, μπορούμε να δώσουμε το θετικό γεγονός ότι μια σχολή, η οποία στην πράξη έχει αποδείξει ότι νομιμοποιείται να διεκδικεί την παρουσία της στο μεγάλο φάσμα, που έχει ανάγκη η χώρα, της Δια βίου μάθηση σε εξειδικευμένες κοινωνικές ομάδες, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της.»