ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Όλοι το παίζουν νικητές για τα σκουπίδια! Τι λένε Καμπόσος – Κωστούρος

Δεν πανηγυρίζει μόνο η Περιφέρεια αλλά και οι Δήμοι μπροστά στην ομόφωνη απόφαση του ΦΟΣΔΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων, μία απόφαση που αφήνει πλέον ανοικτό τον δρόμο για την επίλυση του προβλήματος.

Η αναθεωρημένη μελέτη και η πίεση του χρόνου φαίνεται να είναι αυτά που γεφυρώνουν το χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στους Δήμους και την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, εκτός και αν το σήριαλ έχει κι΄άλλα επεισόδια που ακόμα δεν έχουν παιχτεί…


Καμπόσος: Δικαιώθηκε ο Λαός με την απόφαση του ΦΟΣΔΑ

Ο Δήμαρχος Αργους Μυκηνών υπενθυμίζοντας ότι ήταν από τους μπροστάρηδες που έδωσε μάχη για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής: Δικαιώθηκε ο λαός και οι Δήμαρχοι όλων των μεγάλων πόλεων που φώναζαν όλο αυτό τον καιρό.

Στο σχεδιασμό που γινόταν οι Δήμαρχοι του Άργους της Τρίπολης της Κορίνθου και της Σπάρτης απαίτησαν να μην υπάρχει εγγυημένη ποσότητα που σημαίνει να μην πληρώνει ο λαός ακόμα και όταν οι ποσότητες των απορριμμάτων δεν είναι μεγάλες όπως επίσης να μην υπάρχει θέμα ποιοτικής σύστασης των απορριμμάτων Σε αυτά που έχουμε δεσμευθεί τηρήσαμε την υπόσχεσή μας και διαφυλάξαμε τα συμφέροντα του λαού μας που θα προστατεύουμε διαρκώς .

Πετύχαμε μεγάλη νίκη με μπροστάρηδες τους Δημάρχους των πόλεων που προανέφερα γιατί τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει να δίνεις αγώνα υπέρ του λαού σου Αυτά προς το παρόν και φυσικά δεν με ενδιαφέρει γι όσους τώρα είναι στεναχωρημένοι.


Κωστούρος: Άθλος η ομοφωνία

Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Ναυπλιέων δήλωσε: Χθες στην Τρίπολη είχαμε την ευτυχή κατάληξη μιας μακράς σε διάρκεια διαβούλευσης σχετικά με τον περιφερειακό σχεδιασμό για την διαχείριση των αποβλήτων Πελοποννήσου. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που εγκρίθηκε ομόφωνα στην γενική συνέλευση του φορέα χθες η πρόταση του μελετητή για τον σχεδιασμό της δικής μας περιφέρειας. Είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα που γίνεται έτσι ώστε επιτέλους να δρομολογηθεί η λύση γα τα απορρίμματα της Πελοποννήσου.

Η ομοφωνία στην έγκριση της εισήγησης του μελετητή, θεωρώ πως είναι άθλος για την εκτελεστική επιτροπή του φορέα αν κάποιος λάβει υπόψιν σε τι κατάσταση ήταν ο φορέας όταν παρέλαβε η εκτελεστική επιτροπή και πόσες διακυμάνσεις πέρασε η όλη συζήτηση έτσι ώστε να φτάσουμε σήμερα με νέο εθνικό σχεδιασμό σε έναν ομόφωνο περιφερειακό σχεδιασμό.

Νομίζω ότι είναι ένα παράθυρο ελπίδας και εμείς, θα καταφέρουμε τελικά να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει τόσο πολύ την περιοχή μας.

 

Διαβάστε Επίσης: 
Πανηγυρίζει ο Τατούλης με την ομόφωνη έγκριση του ΠΕΣΔΑ