ΚοινωνίαΑρχείο

Πως σώθηκε η Μονή Αυγού από το ολοκαύτωμα

Αυτό που όλοι φοβόντουσαν ότι κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί τελικά συνέβη, με τη Μονή Αυγού και συγκεκριμένα το ναό του Αγίου Δημητρίου ο οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό της Μονής, να πιάνει φωτιά περίπου στις 9 το βράδυ της Παρασκευής.

Δεδομένου ότι η πρόσβαση των πυροσβεστικών στον χώρο είναι αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα, λόγω απόστασης και κακού οδοστρώματος, τα πράγματα σε περίπτωση πυρκαγιάς μπορεί να ήταν καταστροφικά για το ιστορικό μοναστήρι.

Ευτυχώς πριν 25 περίπου μέρες με τις ενέργειες του ιερέα Διδύμων, του Δημάρχου Δ. Σφυρή, του Αντιδημάρχου κ. Αποστόλου του Προέδρου της Κοινότητας κ. Σπανού και του Αντιδημάρχου κ. Αντωνόπουλου η Μονή απέκτησε νερό με αποτέλεσμα όταν η φωτιά έγινε αντιληπτή από τον μοναχό που μονάζει στον οικίσκο της Μονής τις 20 τελευταίες μέρες, να μπορέσει ο ίδιος να επέμβει πριν αυτή προλάβει να επεκταθεί.

Οι ζημιές τελικά μπορεί να μην αποφεύχθηκαν, αφού κάηκε μεγάλο τμημα της σκεπής ενώ φθορές έχουν προκληθεί και στο εσωτερικό του ναού. Όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού…