ΠολιτισμόςΑρχείο

Οι Έλληνες «ψηφίζουν» Αργολίδα τον δεκαπενταύγουστο

Το 95% φθάνει η πληρότητα των ξενοδοχείων για τον Αύγουστο σε Ναύπλιο, Τολό και Πορτοχέλι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από τις ηλεκτρονικές κρατήσεις του booking.com. Αν σε αυτό προσθέσουμε τα στοιχεία της Trivago που φέρνουν αυτούς τους τρεις προορισμούς στους πρώτους 15 για τον δεκαπενταύγουστο, μπορεί να πει κανείς ότι η Αργολίδα φέτος …σαρώνει!

Τι είναι αυτό όμως που φέρνει αυτή την στροφή στις προτιμήσεις του Έλληνα φέτος τον δεκαπενταύγουστο; Αν δούμε τα περσινά στοιχεία θα παρατηρήσουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις, με ορισμένα νησιά του Αιγαίου να πέφτουν στην προτίμηση του Έλληνα επισκέπτη, ενώ αντίθετα πόντους κερδίζουν η Κρήτη, η Πάργα, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, η Αργολίδα και η Καλαμάτα.
 

Οι τρεις δημοφιλέστεροι προορισμοί που επέλεξαν οι Έλληνες για τον δεκαπενταύγουστο είναι τα Xανιά, η Πάργα και η Νάξος. Και φέτος απουσιάζουν η Μύκονος και η Σαντορίνη, ενώ εξαφανίστηκε από τη δεκαπεντάδα ο περσινός πρώτος, που ήταν η Χαλκιδική!

Στη λίστα προστέθηκε το Ναύπλιο, το Πορτοχέλι, καθώς και το Τολό, που έκανε την έκπληξη, φέρνοντας τον Δήμο Ναυπλιέων στις υψηλότερες προτιμήσεις των Ελλήνων παραθεριστών του δεκαπενταύγουστου με δύο προορισμούς.