ΚοινωνίαΑρχείο

Από το Ναύπλιο εσπευσμένα στην Αίγινα ο Υπουργός Ναυτιλίας

Στους τέσσερις έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από το σημερινό δυστύχημα στην Αίγινα, όπου ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος με περίπου 25 παραθεριστές, νοτιοδυτικά του νησιού.

Από τις έρευνες περισυλλογής, που συνεχίζονται για τυχόν αγνοούμενους, έχουν διασωθεί 20 άνθρωποι, πέντε εκ των οποίων είναι τραυματισμένοι, δύο εξ αυτών πιο σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσε και ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος από το Λεωνίδιο  όπου βρισκόταν μετέβη οδικώς στο Ναύπλιο και από κει με ελικόπτερο στις 17:45 στην Αίγινα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε περίπου 20 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε τη λάντζα, η οποία βυθίστηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδί περίπου εννέα ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού. Άνδρας είναι και ο τέταρτος νεκρός, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στο σημείο επιχειρούν πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, τέσσερα πλωτά περιπολικά του σώματος, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο του Λιμενικού, παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη, καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού.

Στο ταχύπλοο επέβαιναν τέσσερα άτομα, κανένα από τα οποία δεν τραυματίστηκε, ενώ ο κυβερνήτης του, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί.