ΟικονομίαΑρχείο

«Λευκή Νύχτα» σε Άργος και Ναύπλιο

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμάτα η 4η Λευκή Νύχτα και για ακόμα μια φορά πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους, ενώ πολλοί ήταν και οι επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα που έφτασαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για την εκδήλωση.

Την έναρξη της βραδιάς έκανε η Φιλαρμονική με ένα εορταστικό μουσικό πρόγραμμα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν μουσικές, αθλητικές και χορευτικές εκδηλώσεις σε διάφορα κεντρικά σημεία της Καλαμάτας.

Μπορεί φέτος ο κόσμος να μην ψώνισε όσο τις προηγούμενες τρεις χρονιές, αλλά έδωσε βροντερό παρόν σε ένα σαββατόβραδο γεμάτο events με ανοιχτά τα καταστήματα μέχρι πρωίας.

Η «Λευκή Νύχτα» διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας και τους καταστηματάρχες κάθε τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου με σκοπό να τονώσει την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα του κέντρου που παραμενουν ανοιχτά όλο το βράδυ και μέχρι το πρωί. Οι Otherview έδωσαν έναν χαρούμενο μουσικό τόνο για το νεανικό κοινό, ενώ δεν έλειψαν οι παραδοσιακοί χοροί, τα αθλητικά events και τα παιχνίδια για τα παιδιά.

Μία ιδέα που έχει στεφθεί με επιτυχία αφού έχει φέρει στην Καλαμάτα και τουρισμό, ασχέτως αν φέτος οι τσάντες με τα ψώνια ήταν πιο μετρημένες…

Η ιδέα αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου όπως το Άργος και το Ναύπλιο, αν το θελήσει ο εμπορικός κόσμος, με την συνδρομή των οικείων δήμων. Και γενικά δεν θα ήταν κακή ιδέα να παραμένουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα τα σαββατόβραδα και τις Κυριακές, όπου και κυκλοφορεί περισσότερος κόσμος στους δρόμους.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει ανάλογη διάθεση από τους καταστηματάρχες και τους τοπικούς άρχοντες…