ΕκδηλώσειςΑρχείο

Μία ξεχωριστή έκθεση παιχνιδιών στο Άργος

Από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους παρουσιάζει μέρος της συλλογής του «μικρου Μουσειου» της σχολής, στον χώρο του «κύκλου της αναγέννησης», (Ινάχου 127, Άργος). Τα εκθέματα που αποτελούνται από «μικρά» παιχνίδια, διακοσμητικά και λειτουργικά αντικείμενα, είναι από την συλλογή του Ρήγα Ρηγόπουλου, η οποία εμπλουτίζεται από προσφορές, φίλων και μαθητών, του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους.
 

«Δεν θα έκανα αυτή την έκθεση, αν δεν πίστευα πως μπορεί να έχει έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα», σημειώνει ό Ρήγας Ρηγόπουλος. «Μέσα από την παρατήρηση των εκθεμάτων, μπορεί κάποιος να δει την βιομηχανική πρόοδο και την τεχνολογική εξέλιξη, καθώς και να παρακολουθήσει μέρος της πολιτιστικής ιστορίας. Μπορεί να δει το πέρασμα από τα ομαδικά παιχνίδια με τους βόλους, στο κυνήγι των πόκεμον, να δει τον τρόπο κατασκευής των πλαστικών στρατιωτών ή των ινδιάνων και των καουμπόηδων και το πέρασμα στα σύγχρονα τρασφόρμερς. Μπορεί κάποιος να δει την εξέλιξη από τα ξύλινα, ή τσίγκινα κουρδιστά αυτοκινητάκια, στα προσωποποιημένα πλέον cars της Disney.
 

Έλληνες θεοί και ήρωες εκτίθενται, όπως και σύγχρονοι ήρωες  και υπέρ-ήρωες, βγαλμένοι από τα κόμικς όπως ο Αστερίξ, ή τις κινηματογραφικές ταινίες όπως ο Σουπερμαν, ο Σπαιντερμαν, ή οι X-men. Ο Μπόμπ Σφουγγαράκης, η Ντόρα η εξερευνήτρια, και ήρωες ταινιών όπως «Το πολικό εξπρές», «Εποχή των παγετώνων»,  «Ταρζαν», ή οι κλασικοί ήρωες του Disney, τα Looney tunes και τα στρουμφάκια, καθώς και μοντέλα που έπαιζαν ρόλο στο «παιχνίδι των ρόλων», (Μπομπ ο μάστορας, πριγκίπισσες ή η Μπάρμπυ και η Μπίμπη Μπό κ.α.π.), παρουσιάζονται στο μικρό Μουσείο μας.
 

Νομίζω πως είναι μια έκθεση που θα ενθουσιάσει τους μικρούς και θα συγκινήσει τους μεγάλους».

Εγκαίνια: Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016
Διάρκεια έκθεσης: 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016
Κύκλος της αναγέννησης, Ινάχου 127, Άργος
Πληροφορίες: Τηλ. 2751024173, 6942452570