ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Χωρίς Μπουζαλά η Επόμενη Μέρα για Κωστούρο

Άλλον αντιδήμαρχο καθαριότητας θα πρέπει πλέον να βρει ο Δημήτρης Κωστούρος, αφού ο Γιώργος Μπουζαλάς ο οποίος είχε εξ’ αρχής ταχθεί κατά της διαγραφής Μπακέτου και Τζαρίμα, υπέβαλε όπως αναμενόταν την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου, δηλώνοντας παράλληλα την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη «Ναύπλιο, Επόμενη Μέρα».

Τώρα πλέον αναζητείται νέα φόρμουλα για το νευραλγικό τομέα της καθαριότητας στον οποίο έτσι κι’ αλλιώς έπασχε (και συνεχίζει να πάσχει) σημαντικά μέχρι τώρα η πόλη και η ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Μπουζαλάς:
Η απόφασή μου να συμπορευτώ στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 με τον συνδυασμό «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» του Δημήτρη Κωστούρου έγινε –όπως πάντα- με αφετηρία την ανιδιοτελή προσφορά μου στον στίβο της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και με την πίστη ότι εντός του συνδυασμού αυτού μέσα από μια συλλογική προσπάθεια όλων των εκλεγμένων συναδέλφων μου, το όνειρό μου για ένα καλύτερο Δήμο θα γινόταν πραγματικότητα.

Η εισήγηση του Δημάρχου και η απόφαση της πλειοψηφίας των εκλεγμένων συναδέλφων για διαγραφή από τον συνδυασμό των συναδέλφων Δήμα και Τζαρίμα θεωρώ ότι ήταν μια κίνηση διασπαστική για τον συνδυασμό και γι αυτό άλλωστε την καταψήφισα μειοψηφώντας. 

Μέσα από την δική μου οπτική και ηθική ματιά των πραγμάτων οι δύο αυτοί συνάδελφοι που πλείστα πρόσφεραν στην εκλογή του συνδυασμού με το ποσοστό αυτό, έπρεπε να παραμείνουν στο σώμα του συνδυασμού και οι όποιες διαφοροποιήσεις να λυθούν συναινετικά.

Επειδή η αυριανή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου θα διακατέχεται από καχύποπτες ματιές και αμφισβήτηση, ανάλογα με το σε ποιόν μιλάς ή σε ποιον κάθεσαι δίπλα και επειδή εγώ ως προσωπικότητα αδυνατώ να «χωρέσω» σε τέτοια στεγανά δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τον συνδυασμό «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα».

Είναι βεβαίως αυτονόητο ότι θα συνεχίζω να στηρίζω οποιαδήποτε πρωτοβουλία προέρχεται από τον Δήμαρχο ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της Δημοτικής Παράταξης –με τους οποίους τονίζω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα- εφόσον πρόκειται για το καλό του Δήμου μας.

Ευνόητο είναι ότι απόρια της ανεξαρτητοποίησής μου, είναι και η παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου τα καθήκοντα αυτά για τα προηγούμενα 2 έτη. Ελπίζω να ανταποκρίθηκα ως όφειλα στην θέση που μου παραχωρήθηκε δικαιολογώντας και το τελευταίο ευρώ της αντιμισθίας του Αντιδημάρχου.

Προσωπικά έχω την συνείδησή μου καθαρή και νιώθω ότι μπορώ να κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια. Το τελευταίο άλλωστε είναι και ο κυριότερος λόγος με οδηγεί στην σημερινή μου απόφαση απαρνούμενος τη θέση που κατέχω.