ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Με έργα απαντά ο Κωστούρος στην εσωστρέφεια

Τέλος στις πλημμύρες στην Άρια φιλοδοξεί να βάλει ο Δημήτρης Κωστούρος που στην δίνη των διαγραφών και των παραιτήσεων από την παράταξή του, προτιμά να μιλήσει με έργα.

Όπως ανακοινώνεται από την παράταξη «Ναύπλιο, Επόμενη Μέρα», από την οδό Ασκληπιού, στο ύψος της πρώτης εισόδου της Άριας, (Μαρινόπουλος), μια από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα από τις ισχυρές βροχές, ξεκίνησε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων που θα καλύψει τις ανάγκες του οικισμού της Άριας.

Το έργο προϋπολογισμού 94.000 €, προβλέπεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου και το φυσικό του αντικείμενο είναι η κατασκευή 350 μέτρων αγωγών ομβρίων υδάτων. Στο πρώτο σημείο, που είναι η πρώτη είσοδος της Άριας, θα διευθετηθεί η μπαζωμένη διάβαση αλλά και το ανοιχτό χαντάκι αριστερά όπως εισερχόμαστε στην Άρια. Στο δεύτερο σημείο, στα δυτικά της Άριας, εντός του οικισμού, λόγω της υφισταμένης διαμόρφωσης των οδών, τα νερά θα συλλέγονται μέσω φρεατίων και με την κατασκευή ενός νέου αγωγού ομβρίων θα διοχετευθούν προς τον υφιστάμενο κεντρικό αγωγό της Αγ. Μονής.

Με την ολοκλήρωση ενός ακόμη  σημαντικού  έργου υποδομής η ΔΕΥΑΝ θωρακίζει την αντιπλημμυρική προστασία σε διάφορα σημεία του Δήμου Ναυπλιέων, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.