ΚοινωνίαΑρχείο

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Αργολίδας

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα και στα σχολεία της Αργολίδας, με τους αιρετούς και τους πολιτικούς να μην παραλείπουν να εκφράσουν τις καθιερωμένες ευχές τους.

Κωστούρος: Το ανήσυχο νεανικό πνεύμα θα μας καθοδηγεί σε κάθε κίνηση
« Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα. Μια χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους. Η παιδεία είναι η σημαντικότερη “επένδυση” για τον άνθρωπο, αποτελεί το θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας προόδου, μιας ζωής πιο ποιοτικής και πιο ανθρώπινης. Γι ‘αυτό και όλοι εμείς κι εγώ προσωπικά, αλλά και οι συνεργάτες μου οφείλουμε να στηρίζουμε και στηρίζουμε καθημερινά και με κάθε διαθέσιμο μέσο τα σχολεία μας.

Με τη διαρκή συνεργασία όλων, δήμου, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων μπορούμε να δώσουμε τη δυναμική και την ποιότητα που αρμόζει στο πολυτιμότερο τμήμα του πληθυσμού μας, τα παιδιά. Το ανήσυχο νεανικό πνεύμα θα μας καθοδηγεί σε κάθε κίνηση και παρέμβαση για τον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών υποδομών.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!»

Μανιάτης: Να θωρακίσουμε τα παιδιά μας με την αξία της ανθρωπιάς:
«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή, δημιουργική και ομαλή σχολική χρονιά.

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά με τις δυνάμεις που έχουν απομείνει στους δασκάλους μας και την αμέριστη στήριξη των γονιών, οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας αισιόδοξα μηνύματα και να τα θωρακίσουμε με τις αξίες της αριστείας, της συνεργατικότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας, της ανθρωπιάς που τόσο έντονα έδειξε ότι διαθέτει η κοινωνία της Αργολίδας και στο μικρό Κωνσταντίνο Τσίμπο, ένα παιδί από την Αργολίδα.

Υγεία σε όλους, καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και γονείς.»

Ανδριανός: Η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει χωρίς εμπόδια
«Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Παρά τα μεγάλα και πιεστικά προβλήματα – τόσο τα χρόνια, όσο κι αυτά που ήρθαν ως συνέπεια της κρίσης – η σημαντική δουλειά που γίνεται στα σχολεία μας χάρη στην ευσυνειδησία και το μεράκι ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και την ουσιαστική στήριξη των οικογενειών των παιδιών μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, μας γεμίζει με αισιοδοξία, περηφάνια και ευθύνη.

Εύχομαι ολόψυχα, και σε ό,τι με αφορά θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σ’ αυτό, η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει στον τόπο μας χωρίς εμπόδια, ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν τη χαρά της μάθησης και της δημιουργίας και να αποκτήσουν τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται και δικαιούνται».