ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τι γίνεται με το νερό της Κάντιας;

Δίχως νερό και σε πλήρη εγκατάλειψη είναι η Κάντια όπως κατήγγειλαν αρκετοί κάτοικοι στην χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με αναλύσεις που παρουσιάστηκαν, αυτό είναι γεμάτο με κολοβακτηρίδια καθιστώντας το εντελώς ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. Οι κάτοικοι μίλησαν για αδιαφορία εκ’ μέρους της δημοτικής αρχής και για εγκατάλειψη όχι μόνο για το ζήτημα του νερού αλλά και για άλλα προβλήματα της περιοχής.

 

Κωστούρος: Οι υπηρεσίες κάνουν το παν για να εντοπίσουν το πρόβλημα

Τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΝ προσπαθούν όλο αυτό το διάστημα να εντοπίσουν το πρόβλημα που πιθανόν να έχει σχέση με εισχώρηση στο νερό ύδρευσης από τον Ανάβαλο, τόνισε ο δήμαρχος Ναυπλίεων Δημήτρης Κωστούρος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Από τη πλευρά τους οι κάτοικοι εκτιμούν πως πρόκειται για λύματα που έχουν εισχωρήσει στο δίκτυο.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως η ΔΕΥΑΝ σχεδιάζει έργο για την παροχή παραπάνω νερού από την Λέρνη προς το Δρέπανο ούτως ώστε αυτό να μπορεί να φτάσει και στη Κάντια.

Σε κάθε περίπτωση ο Δ. Κωστούρος διαβεβαίωσε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν τα πάντα ώστε το πρόβλημα να εντοπιστεί το συντομότερο.

Αδιαφορία για το νερό βλέπει ο Γραμματικόπουλος 

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος στην τοποθέτηση του υπενθύμισε τις υποσχέσεις που αφειδώς δόθηκαν εκ’ μέρους του κ. Κωστούρου για πόσιμο νερό τόσο για την Κάντια όσο και άλλες περιοχές του Δήμου όπως τα Ίρια και ο πρώην Δήμος Μηδέας. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι τα χρόνια πέρασαν και τίποτα δεν έχει γίνει για το σοβαρότατο πρόβλημα του νερού. Αντιθέτως η εγκατάλειψη και η αδιαφορία κυριαρχεί. Η δημοτική αρχή αναλώνεται σε επικοινωνιακές εκδηλωσούλες, ξοδεύοντας το δημοτικό χρήμα, ενώ αποδεικνύεται ανεπαρκής και αδιάφορη για τα μεγάλα θέματα όπως είναι το νερό, τα σκουπίδια, το λιμάνι, η διαχείριση των ακτών, και τόσα άλλα. Ακόμη ο Χρήστος Γραμματικόπουλος τόνισε ότι όταν ο ίδιος συνεχώς υπενθύμιζε όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα και την γενικότερη εγκατάλειψη του Δήμου, ο Δήμαρχος τον κατηγορούσε για γκρίνια και μιζέρια, τώρα τι έχει να πει στους κατοίκους της Κάντιας και όχι μόνο, που δεν έχουν ακόμη νερό όχι για να πιουν ούτε καν για να πλυθούν;

Τέλος υπογράμμισε, για άλλη μία φορά, την ανάγκη για την υδροδότηση της περιοχής με πόσιμο νερό από τις πηγές της Λέρνης με συγκεκριμένο και οικονομοτεχνικά απολύτως τεκμηριωμένο χρονοδιάγραμμα.

 

Περισσότερα στην ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αγοράστε το τελευταίο τεύχος τώρα

και διαβάστε το από τον υπολογιστή σας

ή

γραφτείτε συνδρομητές για να λαμβάνετε

την έντυπη έκδοση στο χώρο σας