ΠολιτισμόςΑρχείο

Μαγική εικόνα το Βιβάρι από ψηλά! (Vid)

Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο ή ένα μονοπάτι από το Δρέπανο, θα φτάσει ο επισκέπτης σε ένα γραφικό παραδοσιακό ψαροχώρι, το πλέον προστατευόμενο λιμάνι της Αργολίδας, το γνωστό Βιβάρι.

Το Βιβάρι είναι ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο χωριό με μοναδική γοητεία, που η κρυστάλλινη πεντακάθαρη παραλία του μαγνητίζει του επισκέπτες. Ο κόλπος του Βιβαρίου είναι ένα μεγάλο φυσικό λιμάνι, που προστατεύεται από τους ανέμους και είναι διάσημο για το ολονύκτιο αγκυροβόλημα από γιoτ ή άλλα σκάφη.

Η τουριστική υποδομή του Βιβαρίου είναι πολύ οργανωμένη με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, δωμάτια, στούντιος, παραδοσιακές επιπλωμένες κατοικίες, ξενοδοχεία,κ.α.. Έτσι διαμένοντας στα παραδοσιακά καταλύματα, κερδίζετε την ευκαιρία να γευθείτε αξέχαστες παραδοσιακές γεύσεις στις παραδοσιακές Ταβέρνες, όλες με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο.

Ανάμεσα στο Δρέπανο και το Βιβάρι εκτείνεται η περίφημη Λιμνοθάλασσα, ένα οικοσύστημα μέσα στο οποίο γίνεται η αναπαραγωγή των ψαριών. Οι κάτοικοι του Βιβαρίου ασχολούνται με τον τουρισμό, το ψάρεμα, τη γεωργία και το εμπόριο εσπεριδοειδών και κηπευτικών.

Μαγική η εικόνα που κατέγραψε από το drone του ο Kostas Ko σε μία περιοχή του Ναυπλίου με πολλές ανεξερεύνητες αρετές, όπως θα διαπιστώσετε και στο βίντεο: