ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Στην ανάπλαση τα ρίχνει ο Μουσταΐρας

Την δική του εκδοχή για την πρόσφατη πλημμύρα του Άργους δίνει ο Γιώργος Μουσταϊρας.

Όπως αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Άργους – Μυκηνών σε ανακοίνωσή του:

«Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, καθώς βράδιαζε, μια ισχυρή νεροποντή «έπνιξε», κυριολεκτικά το κέντρο του Άργους. Πενήντα υπόγεια, τουλάχιστον (αριθμός πρωτοφανής!!!), πλημμύρισαν και εκλήθη η Πυροσβεστική να βγάλει από μέσα τα νερά. Τα νερά που μπήκαν, επίσης, σε πολλά ισόγεια καταστήματα και μάλιστα σε περιοχές που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν, τουλάχιστον όσο θυμόμαστε, αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα.

Με μια βροχή 20 περίπου λεπτών, όσο έντονη κι αν ήταν, και που δεν ήταν εντονότερη ούτε είχε την διάρκεια της πλημμύρας του 2013, «πνίγηκαν»  η Βασιλίσσης Σοφίας, η «Γούβα», η Βασιλέως Αλεξάνδρου, η πλατεία Δερβενακίων…

Και αυτό, γιατί τα νερά που κατέβαιναν από την Κορίνθου και από τις Πορτίτσες δεν είχαν πλέον διέξοδο στη Δαναού και στη Νικηταρά και ξέσπαγαν στα γύρω καταστήματα. Στην πλατεία, πάλι, επειδή με τις νέες πλάκες που τοποθετήθηκαν σηκώθηκε 30 πόντους και ήρθε «πρόσωπο» η Βασιλέως Γεωργίου με τη στοά της πολυκατοικίας Λυγγίτσου, τα νερά ξεχύθηκαν στο υπόγειο, όπου βρίσκεται ο υποσταθμός της ΔΕΗ και είχαμε το «μπλακ άουτ».

Για τα πρωτοφανή αυτά συμβάντα στο κέντρο του Άργους, όπως είναι καταφανές, έχει ευθύνη η… «ανάπλαση», χωρίς άλλη συζήτηση.

Ρωτάμε, λοιπόν, κάθε φορά που θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα θα πνίγεται το κέντρο του Άργους; Υπάρχει υδραυλική μελέτη των έργων; Αν υπάρχει, που θα πρέπει, προφανώς δεν επαρκεί και πρέπει να γίνουν ΑΜΕΣΑ διορθωτικές παρεμβάσεις. Ο χειμώνας είναι μπροστά!

Αλήθεια, τι λέει για την περίπτωση ο Σύλλογος Μηχανικών Άργους;»