ΟικονομίαΑρχείο

Αλλαγές για χιλιάδες υπαλλήλους στο δημόσιο

Στην καταγραφή των 1.440 κλάδων του Δημοσίου, πολλοί από τους οποίους αλληλοκαλύπτονται προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για να ξεκινήσει η περιβόητη κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
 
Δημοσίευμα του Βήματος αναφέρει ότι θα μείνουν 400 κλάδοι του δημοσίου, ώστε να αρθούν και τα τελευταία εμπόδια για την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα. Οι κλάδοι γιγαντώθηκαν όταν τις δεκαετίες του 1980 και 1990 κάθε υπουργείο ή υπηρεσία δημιουργούσε νέο κλάδο για να κάνει σε προσλήψεις.
 
Παράλληλα, ξεμπλοκάρει η κινητικότητα υπαλλήλων στο Δημόσιο, με το νέο σύστημα να φέρνει μετακινήσεις – «εξπρές».
 
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», έρχονται μεγάλες ανατροπές στο κλαδολόγιο του Δημοσίου, με τις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
Τον γόρδιο δεσμό των 1.440 κλάδων που έχουν καταγραφεί στο Δημόσιο έχει αναλάβει να κόψει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς έχει καταγραφεί το φαινόμενο να υπάρχουν δεκάδες κλάδοι που περιγράφουν παρόμοιες ειδικότητες που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην κινητικότητα των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό.