ΠολιτισμόςΑρχείο

Το Δρέπανο και η Πλάκα όπως δεν τα έχετε ξαναδεί! (Vid)

Το Δρέπανο είναι ένα από τα μεγάλα χωριά της περιοχής του Ναυπλίου, χτισμένο σε ένα γραφικό κόλπο στο πίσω μέρος του λόφου του Αγίου Νικολάου μόλις 8 χιλιόμετρα απο το Ναύπλιο.

Τα περισσότερα σπίτια έχουν κτιστεί πάνω σε βραχώδη έδαφος και κοντά το ένα με το άλλο. Στενά και ανηφορικά σοκάκια βρίσκονται σε όλο το χωριό θυμίζοντας νησί.

Κατά την τουρκοκρατία το χωριό βρικόταν κάτω απο τον Τούρκο Αγά Χαϊντάρ και έτσι το όνομά του ήταν “Χαϊντάρι“. Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο το όνομα άλλαξε σε Δρέπανο λόγω της κοιλότητας που σχηματίζει με τη θάλασσα.

Η περιοχή έχει πλούσια αγροτική ανάπτυξη κυρίως με εσπεριδοειδή όπου ο κάμπος του είναι γεμάτος. Έτσι η περιοχή διακρίνεται κυρίως για την καλλιέργεια μανταρινιών. Το Δρέπανο αποτελεί έναν απο τους μεγαλύτερους μανταρινιώνες της Ελλάδας με δεκάδες ποικιλίες.

Η μεγάλη παραλία Πλάκα του χωριού, διαθέτει πολλούς χώρους φιλοξενίας για τους επισκέπτες της περιοχής, ξενοδοχεία camping, όπου λειτουργούν όλο το χρόνο.

Ο Kostas Ko επιχειρεί να καταγράψει, σε μία από τις ελάχιστες φορές, το Δρέπανο και την Πλάκα από drone. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει…