ΟικονομίαΑρχείο

Πού θα βρούμε λεφτά για …γύψο, αν δεν πάρουμε τα 100 χιλιάρικα;

Άμεση ήταν η απάντηση του γραφείου του διοικητή της 6ης Υγιειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, μετά τη δημοσιοποίηση της ανοιχτής επιστολής των εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου, που καταγγέλλει τη μεταφορά 100.000 ευρώ από τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους.
 
Η διοίκηση της Πάτρας ζητά από τους εργαζόμενους που αντιδρούν να τεκμηριώσουν με στοιχεία ποιες ακριβώς ελλείψεις θα μείνουν ακάλυπτες στη Ν.Μ. Ναυπλίου λόγω της μεταφοράς των χρημάτων.
 
Όπως επισημαίνεται «από τη στιγμή που είναι απαραίτητο για τους πολίτες του Νομού Αργολίδας να αυξηθεί η προμήθεια ορθοπαιδικού υλικού, αυτό θα πρέπει να γίνει», ενώ μιλά για τοπικιστικές προκαταλήψεις και άλλου είδους μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
 
Η απάντηση του γραφείου διοικητή της 6ης Υγιειονομικής Περιφέρειας, αναφέρει συγκεκριμένα:
 
«Δεν έχουμε οποιαδήποτε αντίρρηση να επανεξετάσουμε στην απόφασή μας για τη μεταφορά των 100.000€ στον Π.Υ της Ν.Μ. Άργους (που πάρθηκε με σκοπό να ενισχυθεί η προμήθεια ορθοπαιδικού υλικού), αρκεί να μας τεκμηριώσετε με στοιχεία ποιες ακριβώς ελλείψεις θα μείνουν ακάλυπτες στη Ν.Μ. Ναυπλίου λόγω της μεταφοράς αυτής.
 
Με την ευκαιρία θα μας επιτρέψετε δύο ακόμα παρατηρήσεις.
α) Η αναφερόμενη από εσάς μη επαρκής εφημεριακή κάλυψη από τους ορθοπαιδικούς της Ν.Μ. Άργους, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για άρνηση πρόσθετης επιχορήγησης εφόσον αυτή είναι κοινωνικά αναγκαία. Λογική «δούναι και λαβείν» δεν χωρά σε αυτές τις διαδικασίες. Από τη στιγμή που είναι απαραίτητο για τους πολίτες του Νομού Αργολίδας να αυξηθεί η προμήθεια ορθοπαιδικού υλικού, αυτό θα πρέπει να γίνει.
 
β) Η αναφερόμενη από εσάς «επιχείρηση κλεισίματος» της Ν.Μ. Ναυπλίου, δεν τεκμηριώνεται από πουθενά-ούτε βέβαια και από το σχέδιο οργανισμού του Γ.Ν. Αργολίδας που έχουμε προτείνει ως διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.
 
Η αναγκαία αναδιοργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών του Νομού Αργολίδας είναι μια αρκετά σημαντική υπόθεση και στην συζήτησή της δεν χωρούν ούτε τοπικιστικές προκαταλήψεις ούτε άλλου είδους μικροπολιτικές σκοπιμότητες».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Θύελλα με τις 100.000 που πήραν από το νοσοκομείο Ναυπλίου