Τιμούν τον Κολοκοτρώνη στον Πύργο τον Λευκό
Ο Σύλλογος Πελοποννησίων της Θεσσαλονίκης “Ο Κολοκοτρώνης” ξεκινά επίσημα τη νέα περίοδο λειτουργίας του, την προσεχή Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου με την επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821). με κεντρικό ομιλητή και τιμώμενο πρόσωπο τον Πρόεδρο Εφετών Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης & Διευθυντή Κατάρτισης στην Ενική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Ηλία Κοντοζαμάνη και με θέμα “Ο Μεγάλος Όρθρος – Το Ξύπνημα του Γένους”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο των Πελοποννησίων (Πλατεία Αριστοτέλους 5) την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 π.μ. Με την ευκαιρία της πρώτης αυτής εκδήλωσης για τη νέα περίοδο 2016 -17 ο πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» Αντώνης Γυφτόπουλος θα παρουσιάσει το ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και είναι μια ευκαιρία συνάντησης όλων των καταγόμενων από την Πελοπόννησο Θεσσαλονικέων, αλλά και όλων των φίλων της Πελοποννήσου.
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ του ΗΛΙΑ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
Ο Ηλίας Κοντοζαμάνης γεννήθηκε στην Καλαμάτα με καταγωγή από τον Πελεκάνο (Πέλκα) της Επαρχίας Βοΐου του Νομού Κοζάνης. Πήρε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθησε το δικαστικό κλάδο. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεθνούς του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Κατεύθυνσης Διοικητικής Δικαιοσύνης στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.
Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία ερασιτεχνικά. Από το 1981 άρχισε να ζωγραφίζει αγιογραφία και πορτραίτα του Φαγιούμ χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές. Ατομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Casa Bianca) Ιούλιος – Αύγουστος 2014 με θέμα “Αγιογραφίες και πορτραίτα του Φαγιούμ” και ομαδικές στη Νέα Υόρκη το Φεβρουάριο 2015 και στο Κέντρο Ρώσικου Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη “Έλληνες και Ρώσοι αγιογράφοι”.
Έργα του υπάρχουν στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Περιστεράς του Νομού Θεσσαλονίκης, στη Μονή Λυγιάς του Νομού Ηλείας, στη Μονή Τιμίου Προδρόμου στη Γορτυνία του Νομού Αρκαδίας, στη Μονή Βαρσών στην Τρίπολη, στον Ιερό Ναό Παλαιάς Βρύσης του Νομού Μεσσηνίας και σε ιδιωτικές συλλογές.