ΚοινωνίαΑρχείο

Χωρίς αγροτικούς γιατρούς μένει η Ερμιονίδα

Να επαναπροκηρυχθούν άμεσα οι τρεις συμβάσεις αγροτικών γιατρών που υπηρετούν στην Ερμιονίδα και λήγουν στο τέλος Οκτωβρίου, ώστε να μην δημιουργηθούν κενά και υποβαθμιστεί περαιτέρω το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου ζητά ο Γιάννης Ανδριανός με ερώτησή του στη βουλή.

Μετά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κ.Υ. Κρανιδίου στο πλαίσιο της περιοδείας κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα, ο τοπικός βουλευτής του κόμματος αποφάσισε να απευθυνθεί στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο, υπενθυμίζοντάς του το αυτονόητο, ότι δηλαδή η αποχώρηση των τριών αγροτικών γιατρών θα σημάνει περαιτέρω υποβάθμιση του τοπικού Κέντρου Υγείας.
 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Εκτός της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου από το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, όπως οδηγοί, τρεις συμβάσεις αγροτικών γιατρών που υπηρετούν στην Ερμιονίδα  λήγουν στο τέλος του Οκτωβρίου, και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία επαναπροκήρυξης των θέσεων.

Επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου απέχει πάνω από 80 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο νοσοκομείο, με κακό οδικό δίκτυο.

Δεδομένων των μεγάλων προβλημάτων που θα δημιουργήσει το ενδεχόμενο κενό,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Με ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνει η επαναπροκήρυξη των ως άνω συμβάσεων ώστε να μην δημιουργηθούν κενά στην Ερμιονίδα και στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου».