ΠολιτισμόςΑρχείο

Έπαθαν πλάκα με Ναύπλιο και Τολό οι Γερμανοί

Τις καλύτερες των εντυπώσεων για την ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό τοπίο, καθώς και για τα ξεχωριστά αγροτικά προϊόντα της Αρκαδίας αποκόμισε η Γερμανική Αντιπροσωπεία, υπό τον Έπαρχο του Σβέμπις Χαλ Γκέρχαντ Μπάουερ, κατά την ξενάγησή της από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα,  σε αρχαιολογικούς και όχι μόνο χώρους.

Η αντιπροσωπεία  του Σβέμπις Χαλ επισκέφτηκε το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού, το Οινοποιείο Σπυρόπουλου, το Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας, όπου ξεναγήθηκαν από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κα Άννα Καραπαναγιώτου και η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στα Σπήλαια Κάψια και γνωριμία με την Πελοποννησιακή κουζίνα.
 

Ο κ. Μπάουερ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ειδυλλιακό τοπίο και τις ομορφιές της Αρκαδίας και της Αργολίδας, ενώ εξέφρασε το θαυμασμό του για την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε στον κ. Μπάουερ και τους συνεργάτες του η εγκάρδια σχέση που διαπίστωσαν ότι υπάρχει μεταξύ των πολιτών και των αυτοδιοικητικών παραγόντων της Περιφέρειας.
 

Στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα δόθηκε η δυνατότητα να επισημάνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αρκαδίας τα οποία εντοπίζονται στο φυσικό κάλλος του τόπου, στην μακραίωνη ιστορία του, στον πολιτισμό του, που ενέπνευσε και κινήματα της Ευρώπης, αλλά και στα θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία του.

Το βράδυ οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Σβέμπις Χαλ είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Ναύπλιο και το Τολό στην Π.Ε Αργολίδας, γνωρίζοντας από κοντά την ιστορία της πρώτης πρωτεύουσας του νεώτερου Ελληνικού κράτους αλλά και να θαυμάσουν την μοναδικότητα ενός από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Πελοποννήσου.