ΚοινωνίαΑρχείο

Την σκαπούλαρε το ΙΚΑ Κρανιδίου

Ευχάριστα είναι τα νέα για το ΙΚΑ Κρανιδίου, καθώς σε σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο Διοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Καλαματιανός ανακοίνωσε ότι δεν ισχύει η απόφαση της υποδιοικήτριας του Ιδρύματος για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Ερμιονίδας το οποίο παραμένει και θα λειτουργεί ,όπως μέχρι σήμερα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του Διοικητή του ΙΚΑ, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Γκιόλας, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης Χρ. Μπαλαμπάνης, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Θαν. Πετράκος και η εκπρόσωπος των εργαζομένων και μέλος του  Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Μαρκέλλα Μπίμπα.

Όπως τονίστηκε στη σημερινή συνάντηση το υποκατάστημα  ΙΚΑ Κρανιδίου θα συνεχίσει τη λειτουργία του όπως μέχρι σήμερα, με την ίδια στελέχωση, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων όλης της επαρχίας, ενώ ο δήμος Ερμιονίδας  θα φροντίσει για την εξεύρεση κτιρίου με  μικρότερο μίσθωμα.

Σε δήλωση του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας εξέφρασε την  ικανοποίηση του  γιατί με τις συντονισμένες κινήσεις των παραγόντων της περιοχής και των πολιτών επετεύχθη τελικά ο στόχος της διατήρησης του υποκαταστήματος για την άμεση  εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, εργαζόμενων και συνταξιούχων της  επαρχίας Ερμιονίδας που θα απολαμβάνουν, όπως μέχρι τώρα, του συνόλου των υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ανδριανός εξέφρασε και αυτός την ικανοποίησή του για την απόφαση αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να τα χώσει και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η παλινωδία αυτή καταδεικνύει και ότι η κυβέρνηση κινείται σε όλα τα επίπεδα με απερισκεψία και επιπολαιότητα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις σημαντικές επιπτώσεις που έχουν οι ενέργειές της στην καθημερινότητα των πολιτών».

Την απόφαση χαιρέτισαν επίσης ο Γιάννης Μανιάτης, η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας και οι πολίτες και φορείς που αγωνίστηκαν και πέτυχαν τον σκοπό τους.