ΚοινωνίαΑρχείο

Από που πάμε για Τύρινθα;

Φωτιές άναψε μία ανάρτηση του Κώστα Καράπαυλου στο facebook όπου απεικονίζεται μία πινακίδα η οποία καθοδηγεί τους διερχόμενους να επισκεφθούν την Αρχαία Τύρινθα!

Προφανώς ο ποιητής θα εννοεί την Τίρυνθα αλλά μάλλον ο τυπογράφος δεν πρόλαβε να τελειώσει το δημοτικό, και μαζί του πήρε μπάλα και την Περιφέρεια η οποία τον πλήρωσε για να κάνει μία δουλειά την οποία υποτίθεται ότι την κατείχε.

Να σημειώσουμε πως την πινακίδα την έχει τοποθετήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος «Μυθική Πελοπόννησος» για να καλύψει μία σημαντική έλλειψη που υπήρχε μέχρι τώρα στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Η ανάρτηση προκάλεσε την παρέμβαση και του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου ο οποίος ενημερώνει πως ο ανάδοχος έχει ήδη ειδοποιηθεί και θα έρθει άμεσα να διορθώσει το ορθογραφικό λάθος.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά να το γράψει σωστά… 

Ο Τάσος Χειβιδόπουλος αναφέρεται επίσης και στο θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ώρες, αν και δεν είναι καινούριο, και αφορά την έλλειψη σήμανσης προς Ναύπλιο στο οδικό δίκτυο από Αθήνα – Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, αναφέροντας πως έχει ήδη πάρει την διαβεβαίωση ότι πριν το Τέλος του έτους θα έχουν προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες και οριζόντιες και κάθετες πινακίδες που να οδηγούν τους επισκέπτες με την ίδια ευκολία και στην Αργολίδα.

Αναλυτικά τα όσα σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης:

Ως οπαδός της αρπαχτής , μόνιμα αναρμόδιος και σίγουρα αναποτελεσματικός για να υπερασπίσω τον γεωγραφικό προσανατολισμό της Αργολίδας δεν θα έπρεπε να παρέμβω στην ωραία συνομιλία σας.

Λόγω του ότι όμως η πολιτική μου διαστροφή με κάνει να θέλω πάντα να ανακατεύομαι σε συνομιλίες που αφορούν εμένα ή την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:

Σε ότι αφορά την πινακίδα για την Τίρυνθα:

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τοποθέτησε σε ολόκληρη την Αργολίδα πάνω από 20 ταμπέλες που οδηγούν σε σημαντικούς Αρχαιολογικούς Χώρους της Αργολίδας καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια. Πριν την τοποθέτηση τους υπήρξε συνεννόηση μας τόσο με τις υπηρεσίες των Δήμων όσο και με τις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.

Η συγκεκριμένη ταμπέλα στην οποία αναφέρεται η ανάρτηση του Κ. Καράπαυλου σαφώς και έχει ορθογραφικό λάθος για το οποίο έχει ήδη ενημερωθεί ο ανάδοχος και θα διορθωθεί άμεσα . Όμως είναι τουλάχιστον άδικο να αναφερόμαστε μόνο στο ορθογραφικό λάθος που βεβαίως δεν έπρεπε να γίνει και που θα διορθωθεί, κι όχι στην σωστή και αναγκαία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την σήμανση των σπουδαίων Αρχαιολογικών χώρων της Αργολίδας που ήδη έχει ολοκληρωθεί.

Σε ότι αφορά τη σήμανση της Α7 Ε.Ο. Αθήνα – Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα:

Οι επισημάνσεις σας και ειδικά του Ν. Σαγκριώτη είναι απόλυτα σωστές. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην σήμανση του δρόμου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει θέσει το θέμα στην ΜΟΡΕΑΣ και έχει λάβει την διαβεβαίωση ότι πριν το Τέλος του έτους θα έχουν προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες και οριζόντιες και κάθετες πινακίδες που να οδηγούν τους επισκέπτες με την ίδια ευκολία και στην Αργολίδα. Τόσο εγώ όσο και ο Περιφερειάρχης Π. Τατουλης με παρεμβάσεις και επιστολές μας έχουμε καταστήσει σαφές στην εταιρεία παραχώρησης ότι δεν θα ανεχτούμε άλλες καθυστερήσεις στην διόρθωση της αδικίας.

Για την ενημέρωση σας επίσης , ολοκληρώνονται οι μελέτες για την νέα είσοδο προς την Αργολίδα από τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας (Δερβενάκια – Εκκλησιαστικά) προκειμένου μέσα στο 2017 να ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών ( όπως σαφέστατα έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση ) για να αποκατασταθεί η μεγαλύτερη αδικία για την περιοχή μας που μας αναγκάζει μέχρι σήμερα να μην έχουμε μια είσοδο αντάξια της ιστορίας μας και της τεράστιας επισκεψιμότητας μας.

Παράλληλα καθημερινή μας προσπάθεια τα τελευταία χρόνια , με συνεχείς παρεμβάσεις και εργα και με ορατά αποτελέσματα , είναι η συντήρηση και η βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφαλή κι εύκολη διέλευση για τους πολίτες της Αργολίδας και τους επισκέπτες της.

Ελπίζω να μην σας κούρασα . Ευχαριστώ για την φιλοξενία.