ΡεπορτάζΑρχείο

Μανιασμένος τράγος έσπασε το πόδι τσοπάνη (Vid)

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο του Άργους ένας τσοπάνης, από ορεινό χωριό της περιοχής, έχοντας δεχθεί επίθεση από έναν τράγο.

Το ζώο αγριεμένο επιτέθηκε στο βοσκό, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και τον χτύπησε με ορμή, με αποτέλεσμα να του σπάσει το πόδι!

Ο τράγος ευτυχώς απομακρύνθηκε στη συνέχεια, όμως το «θύμα» με ισχυρούς πόνους – σύμφωνα με πληροφορίες –το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να τηλεφωνήσει σε συγχωριανούς του που έσπευσαν στο σημείο που βρισκόταν για να τον βοηθήσουν.

Η μεταφορά του στο Ορθοπεδικό του Νοσοκομείου Άργους ήταν αναγκαία και μάλιστα με ασθενοφόρο.

Αμέσως οι γιατροί παρέλαβαν τον άτυχο τσοπάνη για τις πρώτες βοήθειες και είναι πλέον καλά.

Όσο για τον τράγο, δεν έγινε γνωστό, αν θα …τιμωρηθεί για την πράξη του.

Δεκάδες ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωερικό. Χαρακτηριστικό είναι το Video, με μια γυναίκα η οποία στα καλά καθούμενα δέχεται επίθεση.

 

Πριν από μερικούς μήνες, μια άλλη γυναίκα που έκανε διακοπές στο Καστελόριζο έζησε τον εφιάλτη, όταν ένας τράγος της επιτέθηκε πισώπλατα, την έριξε κάτω και την χτύπαγε με μανία, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει διπλό κάταγμα. Αν δεν ήταν εκεί ο σύζυγός της να μπει μπροστά να τον χτυπήσει και να υποχωρήσει, θα μπορούσε να την είχε σκοτώσει, όπως είχε δηλώσει η ίδια στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ένα ακόμα περιστατικό είχε καταγραφεί πριν δύο χρόνια στα Ιωάννινα. Ένας ηθοποιός βρέθηκε με την κορούλα του σε μια φάρμα για να δουν από κοντά τα ζωάκια. Ωστόσο, η “συνάντηση” με τον τράγο δεν πήγε και τόσο καλά, αφού το κατά τα άλλα άκακο ζώο δεν είχε τα κέφια του και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Σε ένα άλλο Video, από το εξωερικό ένας θυμμένος τράγος έχει βάλει στο κυνήγι έναν μοτοσικλετιστή που βρέθηκε στο δρόμο του