ΕυρώπηΑρχείο

Περισσότερα κονδύλια για απασχόληση και νεολαία

Οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν περισσότερα κονδύλια για την παροχή βοήθειας στους νέους ανθρώπους που αναζητούν εργασία, για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και για την παροχή βοήθειας σε τρίτες χώρες με σκοπό την άμβλυνση της μεταναστευτικής κρίσης.
 
Οι ευρωβουλευτές σχεδιάζουν να σταματήσουν όλες τις περικοπές που πρότεινε το Συμβούλιο στο σχέδιο προϋπολογισμού.
 
Οι ευρωβουλευτές ζητούν την προσθήκη 1,5 δισ. ευρώ στις πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων για την πρωτοβουλία για την απασχόληση νέων (Youth Employment Initiative), προκειμένου να παρασχεθεί στους νέους η απαραίτητη βοήθεια στην αναζήτηση εργασίας.
 
Προτείνουν επίσης την προσθήκη συνολικά 1,24 δισ. ευρώ στο μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility), ο οποίος χρηματοδοτεί έργα υποδομής, καθώς και στο πρόγραμμα Horizon 2020 το οποίο στηρίζει ερευνητικά έργα.
 
Οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν επίσης περισσότερα κονδύλια για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της μεταναστευτικής κρίσης, τη στήριξη των αγροτών και την ενίσχυση των δαπανών για τον πολιτισμό.
 
Αναμένουν ότι κάποια από τα πρόσθετα κονδύλια θα χρηματοδοτηθούν μέσω των νέων πιστώσεων που θα δημιουργηθούν κατά την ενδιάμεση αναθεώρηση του ευρωπαϊκού πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (επταετής μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ).