ΕυρώπηΑρχείο

Κούλογλου: Νοιώθω πολύ άσχημα για την ανεργία στην Ελλάδα (Vid)

Αποστολή του Άκη Γκάτζιου στο Στρασβούργο

Μια ανθρώπινη εξομολόγηση για τη μάστιγα της ανεργίας στην Ελλάδα, έκανε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Άκη Γκάτζιο, στο Στρασβούργο.

Με δύο λέξεις περιγράφει πώς νοιώθει πώς νοιώθει ως ευρωβουλευτής, για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που βασανίζουν κάθε Ελληνικό σπίτι:

ΓΚΑΤΖΙΟΣ: Με το θέμα της ανεργίας στην Ελλάδα, πώς νοιώθετε;

ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Πολύ άσχημα.

Ο κος Κούλογλου βέβαια επισημαίνει ότι «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Ελλάδα. Είναι στην Ιταλία, είναι στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και ειδικότερα για τους νέους είναι ένα στρατηγικό πλήγμα. Και έχει αρχίσει να πλήττει πάρα πολύ και την Γαλλία.

Αν δεν αλλάξει η πολιτική της Ευρώπης, και δεν δοθεί βάρος στην ανάπτυξη, να γίνουν επενδύσεις, δημόσιες επενδύσεις –όλα αυτά που αρνείται δηλαδή το Βερολίνο και ο κος Σόιμπλε – θα συνεχίσουμε να δυσκολευόμαστε πάρα πολύ».

Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής αναφέρεται ακόμα στο προσφυγικό και ειδικά στην πρόταση για δημιουργία μικρών Hot Spot σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στις  αντιδράσεις των αυτοδιοικήσεων και των τοπικών κοινωνιών, στο θέμα της οικονομίας, της ελάφρυνσης του χρέους, στο θέμα της συμφωνίας για τη CETA και σε άλλα επίκαιρα θέματα.