ΠολιτικήΑρχείο

Τα δάνεια των κομμάτων στο μικροσκόπιο του Γκιόλα (Ηχητικό)

Στην πορεία  των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ αναφέρθηκε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ -και μέλος της επιτροπήςΓιάννης Γκιόλας σε  σημερινή συνέντευξη του, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στον  δημοσιογράφο Στάθη Σχινά.

Ο κ. Γκιόλας  με αφορμή και την πρόσφατη κατάθεση του πρώην γενικού διευθυντή της ΝΔ Αθανάσιου Σκορδά, μίλησε για τον πακτωλό χρημάτων που δανειζόταν το κόμμα της ΝΔ με μόνη εγγύηση την κρατική επιχορήγηση και μάλιστα με ορίζοντα …οκταετίας, σαν να ήταν δηλαδή δεδομένα και στο μέλλον ( !) τα ποσοστά του κόμματος, άρα και η αναλογούσα επιδότηση.

Ο βουλευτής Αργολίδας έκανε λόγο για υπέρογκα δάνεια (20 εκατομμύρια τη φορά..) που δόθηκαν στη ΝΔ σε προεκλογικές περιόδους (2007, 2009, 2012) για μετακινήσεις ψηφοφόρων από εξωτερικό, για συγκεντρώσεις – φιέστες κλπ.

Ο κ. Γκιόλας διέψευσε με έγγραφα στοιχεία τον ισχυρισμό του κ. Σκορδά  για, δήθεν έξοδα εκατομμυρίων από το ΣΥΡΙΖΑ το 2012 αναφορικά με μετακινήσεις ψηφοφόρων-ετεροδημοτών, καθώς αποδείχτηκε ότι η σχετική δαπάνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπέρασε τις 40.000 ευρώ.

Τέλος ο κ. Γκιόλας επισήμανε στη συνέντευξη του ότι μόλις πρόσφατα τον Απρίλη του 2016 (όταν ξεκίνησαν και οι εργασίες της εξεταστικής, για τα δάνεια, επιτροπής   της Βουλής) η Τράπεζα Πειραιώς (η  πρώην ΑΤΕ που κατά ..κόρο δανειοδοτούσε τα κόμματα) με αγωγή της ζητά από τη ΝΔ 191 εκατομμύρια ευρώ!

Ακούστε το ηχητικό: