ΡεπορτάζΑρχείο

Με πανό και συνθήματα υποδέχθηκαν τον Φούχτελ στο Ναύπλιο

Ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Ναύπλιο, αλλά έξω από το χώρο της συνδιάσκεψης επικράτησαν τα πανό και τα συνθήματα.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν ειρηνικά και με παλμό την αντίθεσή τους στην έλευση του Φούχτελ και της παρέας του στην Αργολική πρωτεύουσα σε μία διαδήλωση η οποία είχε έντονο πολιτικό χρώμα, αφού σε αυτή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης και η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή.
 

Όσοι βρέθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Πέμπτης (3/11) αντιτίθενται στο «Σύμφωνο της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» γιατί θεωρούν πως αυτό στοχεύει:

1. Στο να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικοί θησαυροί, διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ.

2. Στο να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερωθεί τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.