ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τι ξέχασε να πει ο Γραμματικόπουλος για τη ΔΕΥΑΝ

Απαντά σχετικά με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τη ΔΕΥΑΝ η παράταξη Κωστούρου, υποστηρίζοντας πως η αντιπολίτευση που ασκεί ο Χρήστος Γραμματικόπουλος είναι ανούσια, άκαρπη και ξεπερασμένη, και κυρίως στερείται προτάσεων.

Σε ότι αφορά τη μείωση των εσόδων ως κύριος λόγος αναφέρεται το ότι δεν πληρώνουν οι δημότες τα χρέη τους, ενώ γίνεται λόγος για για πλήρη διαφάνεια και εξυγίανση της Δημοτικής επιχείρησης δημοσιοποιώντας για πρώτη φορά ένα τέτοιου είδους επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο, όπως σημειώνεται, συνιστά ένα εξαιρετικό εργαλείο για να υπηρετήσει τους στόχους της διοίκησης.

Αναλυτικά η απάντηση Κωστούρου:
«Η αποκαλούμενη ως “αποκάλυψη” των στοιχείων της ΔΕΥΑΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω του επιχειρησιακού σχεδίου που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ , ήταν για μια ακόμα φορά η αφορμή για να επιβεβαιωθεί η πάγια και γνωστή σε όλους πλέον τακτική του κ. Γραμματικόπουλου για στείρα αντιπολίτευση. 

Δεν θα αναλώσουμε το χρόνο και τα λόγια μας σε χαρακτηρισμούς μιας μικροπολιτικής και παλαιοκομματικής συμπεριφοράς του κ. Γραμματικόπουλου , αλλά θα σταθούμε στο πόσο, για πολλοστή φορά, αποκαλύπτεται ότι είναι ο ίδιος εκτός πραγματικότητας. 

Η Δημοτική Αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ έδειξαν ήδη την πρόθεση τους για πλήρη διαφάνεια και εξυγίανση της Δημοτικής επιχείρησης δημοσιοποιώντας για πρώτη φορά ένα τέτοιου είδους επιχειρησιακό σχέδιο.

Παρέλειψε επιδεικτικά ο κ. Γραμματικόπουλος φυσικά να αναφέρει ότι βασική παράμετρος στην μείωση των εσόδων της ΔΕΥΑΝ είναι η αδυναμία πληρωμής των οφειλών των δημοτών ,λόγω της κακής και όχι μόνο, οικονομικής τους κατάστασης (η μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά τον πόλεμο!) – κάτι ξένο βέβαια γι αυτόν- ,αλλά κάτι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα “εύθραυστο” σημείο για την Δημοτική Αρχή.

Όσον αφορά την υδροδότηση  τόσο του πρώην Δήμου Μιδέας όσο και της περιοχής Ιρίων και Κάντιας  , ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ.Κωστούρος ήταν απόλυτα σαφής για το στάδιο που βρίσκεται και για τον πραγματικό λόγο κωλυσιεργίας, που μόνο ο Δήμος δεν είναι.

Έχει προσκαλεστεί και προκληθεί ο κ.Γραμματικόπουλοςεπανειλημμένως από την Δημοτική Αρχή για προτάσεις , αλλά δυστυχώς επιμένει σε ανούσια ,άκαρπη και ξεπερασμένη κριτική.

Στο Δήμο Ναυπλιέων έχει αποδειχθεί και αποδεικνύεται καθημερινά ότι όποιος επιμένει σε αυτού του είδους λαϊκίστικες πολιτικές και υστερόβουλες συμπεριφορές έχει από τους δημότες την κατάλληλη αντιμετώπιση……
 
Υ.Γ. Μη ξεχάσουμε ότι το Επιχειρησιακό Σχέδιο που εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά γενική ομολογία συνιστά ένα εξαιρετικό εργαλείο για να υπηρετήσει τους στόχους της διοίκησης που είναι η βελτίωση λειτουργίας της ΔΕΥΑΝ προς όφελος πάντα των πολιτών».