ΠολιτισμόςΑρχείο

Ενημερώθηκαν για την πρόληψη των εξαρτήσεων

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου το τριήμερο βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που οργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο Φουγάρο σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ και με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων.
 

Το θέμα του σεμιναρίου ήταν «Η πρόληψη και η έγκαιρη παρέμβαση στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων παραβατικών συμπεριφορών και η δικτύωση των σχετικών υπηρεσιών».

35 επαγγελματίες από δημόσιες δομές κοινωνικής και ψυχικής υγείας του Νομού Αργολίδας ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων, στα στάδια της εξάρτησης, στην διαδικασία αλλαγής του εξαρτημένου ατόμου, καθώς και στην δικτύωση των υπηρεσιών της περιοχής με στόχο την καλύτερη συνεργασία και ανταπόκριση στις ανάγκες των εξυπηρετούμενων.
 

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των συμμετεχόντων, το σεμινάριο ανταποκρίθηκε στις βασικές προσδοκίες για ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα εξαρτήσεων και προσέγγισης του συγκεκριμένου πληθυσμού. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του τριημέρου δόθηκε η δυνατότητα γνωριμίας και αλληλεπίδρασης των επαγγελματιών της περιοχής, γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πρώτο βήμα περαιτέρω συνεργασίας και αξιοποίησης της ειδίκευσης της κάθε υπηρεσίας.