ΟικονομίαΑρχείο

Αιτήσεις για το voucher για ανέργους 29 – 64 ετών

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων όσων ανέργων ηλικίας 29 – 64 ετών ενδιαφέρονται να καλύψουν τις 23.000 θέσεις απασχόλησης που προκύπτουν από το πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας.

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των  επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και  αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα και έχουν ολοκληρώσει είτε α) υποχρεωτική έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε β) προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) ή  προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ). 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα http://voucher.gov.gr. μέχρι και τις 30 του Δεκέμβρη.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών (περίπου 5 μήνες).

Μετά το τέλος της κατάρτισης ακολουθεί πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα έχουν αποκτηθεί. Μετά τη λήξη της επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης δίνεται η δυνατότητα  απασχόλησης σε 10.000 από τους  ωφελούμενους του προγράμματος οι οποίοι θα  λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα συνολικού ύψους 2.600 ευρώ. Το πρόγραμμα δίνει επίσης τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες στο 45% των ωφελουμένων.

Πληροφορίες: ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ (Επαρ.Οδ. Ναυπλίου – Κορίνθου, Μιδέα, 2752 099661)