ΚοινωνίαΑρχείο

Καλούν τους εργαζόμενους στον τουρισμό να διαδηλώσουν στο Άργος

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό Αργολίδας που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ προσκαλεί τα μέλη της και γενικά τους εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Άργος στις 8 του Δεκέμβρη (10:30) στην Πλατεία Ομονοίας (Αγίου Πέτρου).


Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Κάθε εργαζόμενος του κλάδου μας, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας με την οποία δουλεύει, έχει υποχρέωση να αγωνιστεί, έχει υποχρέωση να απεργήσει. Δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να μείνει ουδέτερος σε αυτό τον αγώνα. Προετοιμαζόμαστε για την επιτυχία της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ,  ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Έχουμε την πείρα! Τώρα ξέρουμε ότι η αύξηση των τουριστών και τα ρεκόρ του τουριστικού κλάδου για εμάς σήμαιναν μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων, μείωση των συναδέλφων που εργάζονται με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Και αυτή η σεζόν κλείνει με τους ίδιους «νικητές» και τους ίδιους «χαμένους». Εκατοντάδες συνάδελφοι αυτή την περίοδο επιστρέφουν στις ουρές του ΟΑΕΔ, αφού πρώτα δούλεψαν σκληρά, χωρίς ρεπό, πάνω από 10 ώρες κάθε μέρα. Κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν να μπουν ούτε στο ταμείο ανεργίας.

Διευρύνουν τη τζάμπα δουλειά μέσω της μαθητείας. Καθώς αυξάνονται τα κρούσματα των πρακτηκάριων που έχουν καθυστερήσει να πληρωθούν ή και ακόμα έχουν μείνει τελείως απλήρωτοι σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής τους. Χωρίς κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη γι αυτή την κατάσταση και οι σχολές που έστειλαν τα παιδιά στους συγκεκριμένους χώρους να «νίπτουν τας χείρας τους» και παρόλο που γνώριζαν την κατάσταση δεν έκαναν καν τον κόπο να τους αλλάξουν χώρο πρακτικής άσκησης.

Μας καλούν να παλέψουμε με τον ρεαλισμό της «υποταγής». Μας καλούν να κάνουμε στην μπάντα τις δικές μας ανάγκες, να κλείσουμε τα μάτια μας στον τεράστιο πλούτο που υπάρχει όχι από μόνος του, αλλά επειδή η δική μας δουλειά τον γέννησε.

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ:

  • Aπελευθέρωση των απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10% «υπο – κατώτατο» μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους (δηλαδή πιο κάτω και από τα 511 ευρώ με τα οποία πληρώνονται για 8ωρη δουλειά όλοι οι νέοι κάτω των 25 ετών).
  • Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει.
  • Παραπέρα επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας
  • Νέα μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
  • «δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ – αουτ στους αγώνες των εργαζόμενων
  • Περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

 

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ!

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων από το 2010 έως σήμερα
  • Επαναφορά και διεύρυνση όλων των κλαδικών ΣΣΕ,στον Επισιτισμό , στα Ζαχαρώδη, στα Ξενοδοχεία στα επίπεδα που ήταν πριν το 2012 και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που έπληξαν τις ΣΣΕ.
  • Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με 7ωρο, 5νθημερο, 35ωρο(6ωρο – 5νθημερο – 30ωρο για ΒΑΕ)
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ τον μήνα για όλο το διάστημα της ανεργίας όλων των εποχικών εργαζομένων.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΆΡΓΟΣ».