ΑθλητισμόςΑρχείο

Θα τρέξει από Νέα Κίο για Μέγαρα ντυμένος στα ποντιακά!

Με την ποντιακή φορεσιά θα τρέξει στον 1ο «Αγώνα Δρόμου Μικράς Ασίας 2016» ο Πόντιος μαραθωνοδρόμος Γιώργος Ζαχαριάδης (γνωστός και ως Τεμόν ΑΕΚ), αποτίνοντας με το δικό του τρόπο τον ελάχιστο φόρο τιμής σε ολόκληρο τον προσφυγικό ελληνισμό.

Ο Αγώνας που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Άργους-Μυκηνών και του Δήμου Μεγαρέων, θα ξεκινήσει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από την πλατεία της Νέας Κίου, με τερματισμό το Δημοτικό Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.
 

«Θα ήταν χαρά και τιμή μου να έτρεχα και τα 104 χλμ. με την ποντιακή φορεσιά», δηλώνει στο pontos-news.gr ο δρομέας. Ωστόσο για πρακτικούς λόγους θα τιμήσει την ποντιακή φορεσιά για λίγα χιλιόμετρα στην έναρξη και λίγα χιλιόμετρα πριν φτάσει στα Μέγαρα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να τρέξει με τόσο βάρος πάνω του.

Η απόσταση των 104,5 χλμ. που θα καλυφθεί με ολονύχτια προσπάθεια των αθλητών, έχει ως σκοπό την ένωση της Νέας Κίου Αργολίδας με το Μελί Μεγάρων, τόσο σε αθλητικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.