ΡεπορτάζΑρχείο

Δημόσια υπηρεσία που θυμίζει αχούρι (Pics)

Πρωτοφανείς εικόνες εγκατάλειψης, που δεν τιμούν μια δημόσια υπηρεσία, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του anagnostis.org στη Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών Αργολίδας, στην Παραλιακή Οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου.

Το αρχείο της υπηρεσίας, που επισκέπτονται οι περισσότεροι από τους πολίτες, για να αναζητήσουν τον φάκελο του οχήματός τους, θυμίζει αχούρι.

Μπροστά από το καγκελόφραχτο γκισέ της δημόσιας υπηρεσίας με τα ξεβαμμένα κάγκελα, και το μισάνυχτο παράθυρο, είναι παρατημένο ένα παλιό φαρδύ τραπέζι, που σκύβει κανείς για να πλησιάσει τον υπάλληλο – εκτός κι αν είναι δίμετρος…

 

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Κάτω από το παρατημένο τραπέζι είναι πεταμένη μια παλιά σπασμένη δερμάτινη μαύρη πολυθρόνα… ακριβώς δίπλα ένας σκουπιδοτενεκές…

Η τριτοκοσμική εικόνα της υπηρεσίας αυτής, συμπληρώνεται με κιτς πινελιές, από μια πλαστική καρέκλα, και ένα μεγάλο μαρμάρινο τραπέζι με πάγκους, για να κάθονται όσοι περιμένουν.

Και όλα αυτά εκτός του κεντρικού κτηρίου, σε ένα λυόμενο, με τον πολίτη, να περιμένει στο κρύο, για να κάνει τη δουλειά κλητήρα, περιμένοντας να παραλάβει τον φάκελο του οχήματός του, για να τον μεταφέρει στον αρμόδιο υπάλληλο, στο κεντρικό κτήριο.