ΠολιτισμόςΑρχείο

Πλαστικά καπάκια στο Δρέπανο

Το δημοτικό σχολείο Δρεπάνου ευαισθητοποιήθηκε στη συλλογή πλαστικών καπακιών με στόχο τη δράση της ανακύκλωσης, αλλά με απότοκο σκοπό ν΄αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο για έναν συνάνθρωπό μας, που το έχει ανάγκη.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των Γ. Λυσίκατου και Π. Τούμπα. Όπως αναφέρει η εκπαιδευτικός της Ε’ τάξης Μαρίνα Σταματοπούλου το Δημοτικό σχολείο Δρεπάνου, αν και είναι ένα μικρό περιφερειακό σχολείο, είναι πάντα πρόθυμο να συμβάλλει με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σε δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς.
 

Το σχολείο άλλωστε είναι πρωτίστως υπεύθυνο για την καλλιέργεια στάσεων και συμπεριφορών με σκοπό την ανάπτυξη ενεργών πολιτών στο μέλλον. Με την υλοποίηση  τέτοιων δράσεων από τους μαθητές, αποδέκτες είναι οι οικογένειές τους και κατά συνέπεια η …κοινωνία μας.

Το ζητούμενο είναι να αντιληφθούν τα παιδιά τη σωστή διαχείριση της ενέργειας με την ανακύκλωση και το μήνυμα είναι ότι η ενέργεια στο περιβάλλον δεν χάνεται αλλά αλλάζει μορφές. Στην προκειμένη περίπτωση αυτή η «ενέργεια» θα εξοικονομίσει όχι μόνο φυσικούς πόρους (ανακύκλωση) αλλά και οικονομικούς που θα διευκολύνουν έναν συνάνθρωπό μας με κινητικά προβλήματα. Η ενέργεια λοιπόν αλλάζοντας πρόσωπα επιστρέφει ανταποδοτικά πάλι στον «άνθρωπο».