ΚοινωνίαΑρχείο

Σύγχρονοι σκλάβοι στην Αγία Τριάδα!

Δύο Έλληνες ηλικίας 59 και 29 ετών συνελήφθησαν το Σάββατο (24/12) στην Αγία τριάδα Ναυπλίου και κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη ένας 35χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος Ρουμάνος. 

Πρόκειται για έναν πατέρα με τους δυο γιους του από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας οι οποίοι κατακρατούσαν παράνομα επτά Ρουμάνους, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, εξαναγκάζοντάς τους να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες. Οι επτά Ρουμάνοι ήρθαν στο χωριό στις 17 Δεκεμβρίου και άρχισαν αμέσως να εργάζονται στην συγκομιδή πορτοκαλιών.

Όταν ήρθε η στιγμή να πληρωθούν τα αφεντικά έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες για να μην τους δώσουν χρήματα και τότε αυτοί θέλησαν να φύγουν. Όμως απειλήθηκαν από τους δυνάστες τους πως θα τους σκοτώσουν και βέβαια τους είχαν κρατήσει ταυτότητες και ταξιδιωτικά έγγραφα. Κάθε τους κίνηση παρακολουθούνταν, ακόμα και η βόλτα στην πλατεία του χωριού ήταν υπό το βλέμμα των διακινητών και των ανθρώπων τους. Όμως κάποιος από αυτούς κατάφερε και έστειλε μήνυμα στους δικούς του στην Ρουμανία και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.

Ειδικότερα, έπειτα από την αξιολόγηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου, ο 27χρονος Ρουμάνος μαζί με συμπατριώτη του, εκμεταλλευόμενοι την κακή οικονομική κατάσταση των επτά ομοεθνών τους και με το πρόσχημα της εξεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα, τους οδήγησαν σε τοπική κοινότητα του δήμου Ναυπλιέων.

Εκεί τους παρέδωσαν στους τρεις Έλληνες, οι οποίοι τους κρατούσαν ως σκλάβους εξαναγκάζοντάς τους να δουλεύουν χωρίς αμοιβή

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.