ΚοινωνίαΑρχείο

Σπουδαία νέα για το πολεοδομικό του Άργους

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία για το σχέδιο πόλης προς το νότιο τμήμα Άργους, με την υπογραφή της σχετικής πράξης, «Κτηματογράφηση – Αναθεώρηση – σύνταξη πράξεως εφαρμογής στις πολεοδομικές ενότητες «Γεφύρια» και «Θεάτρου» του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Δ/Δ Άργους του Δήμου Άργους», από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Η συνολική έκταση των πολεοδομικών ενοτήτων τις οποίες αφορά είναι 1.245.213,6 τ.μ. Περιλαμβάνει  280 Οικοδομικά Τετράγωνα εκ των οποίων τα 229 είναι οικοδομήσιμα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες 1441 τελικά οικόπεδα συνολικού εμβαδού 699.134,36 τ.μ.

Με την απόφαση αυτή υλοποιείται ένα μεγάλο έργο στον Δήμο Άργους – Μυκηνών έπειτα από 33 χρόνια ταλαιπωρίας, χάρη και στις ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου.

Για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο ξεπεράστηκαν σημαντικά εμπόδια όπως εγκρίσεις αρχαιολογίας, εγκρίσεις ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων), Σ.Τ.Ε, υπογραφές συναρμόδιων υπουργών, γενικών γραμματέων, η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και η αγαστή συνεργασία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.